Her er Xbox One-svarene vi har ventet på

Microsoft forklarer vilkår for spilleierskap, Kinect-bruk og nettkrav.

Torsdag kveld la Microsoft ut informasjon på sine nettsider om hva vi kan vente oss av nylig avdukede Xbox One når den kommer i salg. Selskapet har til nå nektet å svare på en del vitale spørsmål, noe som har gitt vann til ryktemølla. Konsollen har fått hard medfart blant publikum i tiden etter avdukingen, mye på grunn av vedvarende rykter og uklarheter om krav til å være koblet på nett, og usikkerhet om bruktspillsperrer, samt hvordan det nye Kinect-kameraet vil oppføre seg.

Budskapet fra Xbox-selskapet er på flere områder slik mange fryktet, men noen gledelige overraskelser dukket likevel opp i den lange utgreiingen om den neste store konsollens funksjonalitet.

Krever nett for å spille

Den kommende konsollen i all sin prakt.

Alle spill installeres på konsollen for å virke. Deretter kan du bruke spilldisken som frisbee eller ørepynt om du vil – spilleierskap lagres nemlig på kontoen din. Dette betyr også at du kan logge deg inn på en hvilken som helst annen Xbox One-maskin og spille spillet ditt der. Vi antar at det forutsetter at spillet enten lastes ned fra Microsofts servere til den nye maskinen først, eller at den andre Xbox One-konsollen allerede har spillet installert.

For å spille på Xbox One kreves det at du være på nett minst én gang hvert døgn. Dersom du spiller spillene dine på en annen konsoll enn din egen, er kravet at konsollen kobler seg på nett hver time.

Om du derimot ønsker å bruke maskinen til å se film, tv eller bruke andre funksjonaliteter er det fritt fram å strupe nettet.

Gi bort spill én gang

Spill er bare én av områdene Microsoft satser på.

Når det gjelder brukte og lånte spill, er planen at det skal være mulig via butikker som samarbeider med Microsoft. Selskapet bedyrer at det ikke vil være noen ekstrakostnader inn i spill her. Velger du å bytte inn spillet fjernes lisenseierskapet fra din maskin.

Microsoft velger dog å la det være opp til hvert enkelt utgiver om det skal være mulig å bytte inn brukte spill eller ikke.

Det man faktisk kan gjøre er å gi bort spill, uten kostnad, til personer på vennelisten. Kravet er at vedkommende må ha være vennen din i minst 30 dager. Innlysende nok kan et spill bare skifte eier én gang, noe som forhindrer at en vennegjeng kan kjøpe et spill sammen og la det gå på tur mellom seg.

Ingen krav om at Kinect må være på

Den nye kontrolleren.
Les også
Her er årets Summer of Arcade-spel

En detalj som sikkert vil glede konspirasjonsteoretikere og folk som har fryktet for privatlivet sitt er at Kinect-kameraet ikke må være på til en hver tid. Du kan selv velge når, hvor og hvordan enheten vil fungere.

Frykter man for at det lille kameraøyet skal ta opp ting det ikke burde er det bare å slappe av. Når konsollen er avskrudd hører enheten kun etter én stemmekommando, «Xbox One». Er du fremdeles skeptisk kan du skru av denne funskjonen også, og dermed sørge for at Kinect ikke registrerer det spøtt. Microsoft lover dypt og hellig at de ikke tar opp eller sender noen data ut fra konsollen uten at du med viten og vilje selv har valgt det.

Les også: Er Xbox One kundefiendtlig, spør Kristian Les også: Slik blir Xbox One

Siste fra forsiden