Her pågriper politet spillpersonligheten etter tulleringing

Spesialpolitiet stengte ned skoler etter påstand om massakre.

Her kommer politiet for «Kootra».
Stillbilde av Kootras stream.

Da politiet dukket opp utenfor kontoret onsdag, skjønte Jordan «Kootra» Mathewson umiddelbart hva som var på ferde. I videoen nederst (via The Daily Dot) ser du hvordan spilleren, som er bosatt i byen Littleton i staten Colorado, tar innover seg situasjonen.

– Jeg tror vi blir «swattet», sier han, rister på hodet og løfter hendene like før politiet braser inn i rommet og slenger den uskyldige streameren i bakken.

Kootra er lederen av spillgruppen The Creatures – en gjeng YouTubere som lager videoer om spill og streamer regelmessig. I dette tilfellet spilte gjengen Counter-Strike: Global Offensive, noe som gjør at begivenheten ble godt dokumentert. Etter å ha søkt gjennom kontorlokalet fant politiet ingenting mistenkelig, ingen væpnede personer og ingen skadde.

Hevdet at flere hadde blitt skutt

«Swatting» vil si å ringe inn en falsk trussel med et formål om å sette spesialpolitienheten på saken. I spillverdenen har det skjedd flere ganger. Rundt jul ble streameren James «Phantomlord» Varga utsatt for en lignende tulleringing. I april skjedde det igjen, da noen valgte å hevne seg etter en Call of Duty-kamp som ikke helt gikk veien.

I dette tilfellet hadde innringeren ringt inn en falsk skytesituasjon til nødnummeret 911, hevdet at flere hadde blitt skutt, og pekte ut Kootra som den skyldige. I tillegg til Kootra ble tre skoler i området evakuert, noe nyhetskanalen 7NEWS Denver Channel fikk tatt flere bilder av.

Slike falske nødtelefoner bruker selvfølgelig en god del av politiets ressurser, og gjør egentlig lite annet enn å lage kvalm for alle involverte.

Sist helg var det også en dramatisk trussel på gang i spillverdenen.
Fly måtte nødlande etter bombetrussel mot Sony Online-sjefen »

Videoen som viser pågripelsen.

Siste fra forsiden