Hør uforglemmelig spillmusikk fra Sega Mega Drive

Vi spiller kjente toner fra Segas mest populære konsoll.

Lite er så fengende, følelsesladd og gjenkjennelig som god, gammel spillmusikk, skapt med hjertet og med minimale ressurser. Lydbildet fra konsoller og spill på 80- og 90-tallet er så ikoniske og minneverdige de for lengst har inspirert artister og fans til å lage remikser og inkludere samples i moderne musikk.

Nynnemateriale

Rocket Knight Adventure.
Castlevania Bloodlines.

Sega Mega Drive er en av de mange konsollene med en lydchip det var lett å bli glad i. Den innebygde Yamaha FM-synthesizeren hadde kanskje ikke de avanserte sampler-egenskapene til Super Nintendo Entertainment System, men komponistene som brukte verktøyene riktig kunne få frem like uforglemmelig musikk på Mega Drive som noen som helst annen datamaskin eller konsoll.

I denne episoden spiller vertene Jostein Hakestad, Stian Askeland og Are Ness Fløgstad noen av sine favorittspor blant Sega Mega Drives rikholdige samling spillmusikk. Det betyr at du blant annet får høre kjente toner fra Sonic the Hedgehog-spillene, Jewel Master, Gunstar Heroes, Phantasy Star, Castlevania Bloodlines og Rocket Knight Adventure.

For mange er lydbildet synonymt med barndommen, og du skal være temmelig uinteressert i musikk dersom du ikke lar deg rive med i tonene som blir servert i denne episoden.

Til slutt blir det også tid til en gjennomgang av kommentarene fra forrige episode, som handlet om 90-tallets mest voldelige og kontroversielle spill.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Det er produsert 41 episoder til nå, og her er de tre forrige:

Episode 40: De ultravoldelige spillene på 90-tallet
Episode 39: Castlevania: Symphony of the Night
Episode 38: Commodore 64

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil her.

Siste fra forsiden