Husker du dette «glemte» rollespillet?

Det gjør i hvert fall Bioware. De vil gjenopplive Jade Empire.

Kampsportrollespillet Jade Empire var veldig utradisjonelt i 2005, og hadde nok vært det i dag også. Fantasifulle tolkninger av verdens mest befolkningsrike land er ikke hverdagskost, og spillet hadde et uttrykk som lå langt unna «sverd og hestehale»-stilen som gjerne preger fantasyspill.

Utvikler Bioware har siden laget gigantsuksesser som Mass Effect og Dragon Age, men glemte aldri den lille østlige perlen som aldri solgte godt nok. De skal visst ha vært på utkikk etter å ta serien videre i noen år nå, uten å helt finne ut hvordan. Det skriver That Video Game Blog.

Sånn så det ut.

Har skjedd før

Det har vært snakk om et Jade Empire 2 tidligere, uten at det eksistert bevis på at spillet er under utvikling eller har vært det. Bioware har kun blitt et større og mer ressurssterkt studio med årene, særlig etter at de ble oppkjøpt av gigantiske EA, og har nok større mulighet til å satse på mer perifere prosjekter nå.

Jade Empire kom opprinnelig til PC og Xbox. Det asiatisk-inspirerte kampsportrollespillet lot deg velge en av seks figurer med ulike knep, før du dro ut i en alternativ tolkning av oldtidens Kina på eventyr. I sedvanlig Bioware-stil hadde det omfattende dialoger og historie, men det kunne også skilte med et avansert kampsystem og åpen struktur.

Spillet finnes tilgjengelig på Xbox Lives Games on Demand-tjeneste til rundt 100 norske kroner.

Siste fra forsiden