Hva driver Euro Truck Simulator-skaperne med?

Busser, amerikanske lastebiler og utvidelse av Europa.

Tsjekkiske SCS Software har opplevd stor suksess med nisjespillet Euro Truck Simulator 2, ikke minst etter at det ble stemt inn på Valves digitale distribusjonsportal Steam via Greenlight. Nå jobber den erfarne utvikleren med flere nye prosjekter, og har lagt ut noen bilder av dem på bloggen sin.

Euro Truck Simulator 2-tilhengere kan glede seg til en ny gratisoppdatering, som blant annet legger til lastebilen Iveco Stralis Hi-Way. De lover oss også en rekke andre forbedringer og nyheter, men går ikke i detalj om disse. SCS har tidligere annonsert spillets første nedlastbare ekspansjonspakke, hvor de vil legge til resten av Polen, og også strekke spillets Øst-Europa-dekning ned til Budapest. Senere utvidelser kan inkludere Skandinavia, om dette er noe spillmiljøet ønsker.

Ny oppdatering for Euro Truck Simulator 2.

Men studioet har også andre prosjekter på gang. I en ny bloggpost viser de flere bilder av busser, og ber samtidig eiere av europeiske buss-selskaper å ta kontakt med dem. De har tidligere sikret seg internett-domenet for et spill ved navn Euro Coach Simulator, så mye tyder på at de snart vil røpe mer om prosjektet. SCS har lekt med busser tidligere, i spillet Bus Driver – som vi ikke var spesielt imponert over.

Buss?

Dette er imidlertid ikke alt. De har nemlig også lagt ut et bilde av en amerikansk Peterbilt-lastebil. Slike er dessverre ikke spesielt vanlige på europeiske veier, og SCS bekrefter også at den ikke blir en del av Euro Truck Simulator 2. I stedet skal bilen brukes i «et annet spill». Tilfeldigvis har selskapet også sikret seg domenet for American Truck Simulator.

Amerikaner?

Sist, men ikke minst, lover SCS at de vil lansere en Linux-versjon av Euro Truck Simulator 2 i løpet av kort tid.

Euro Truck Simulator 2 er sannsynligvis den beste lastebilsimulatoren på markedet. Da jeg tok en titt på spillet i fjor, falt det absolutt i smak. I anmeldelsen vår konkluderte jeg slik:

– Det vil fortsatt være mange som ikke skjønner poenget med et spill som Euro Truck Simulator 2. Det er ikke spesielt intenst eller vanskelig, og turene tar lang tid. Jeg tror nok du må like bilturer i virkeligheten for å like dette spillet, men mest av alt synes jeg det fungerer som et godt spill å slappe av med, gjerne med en podcast eller nettradio i bakgrunnen. Jeg koser meg mye mer enn jeg trodde jeg skulle gjøre med spillet, selv om det er best i middels store doser. Etter en time eller to med spilling er jeg grundig lei, men neste dag er jeg klar for en ny tur på veien.

Les også: Anmeldelse: 18 Wheels of Steel: Extreme Trucker
Les også: Kan du lukeparkere et vogntog?

Siste fra forsiden