Hva har skjedd på Montague's Mount?

Utforsk en irsk øy full av mysterier.

Montague's Mount er et indie-spill som fikk mye positiv oppmerksomhet da det ble vist frem på sommerens Rezzed-messe i Storbritannia. Nå har utvikler Polypusher Studios og utgiver Mastertronic annonsert at det vil lanseres 9. oktober i år. Spillet kommer blant annet til GOG, Get Games og GamersGate, mens Steam krever suksess på Greenlight før det kan godkjennes for lansering der. Spillet kommer til Windows, Mac OS X og Linux.

Mystiske omgivelser

Ved første øyekast minner Montague's Mount om det omdiskuterte Dear Esther. Handlingen foregår på en mystisk, værutsatt øy utenfor Irland, og du spiller en person som våkner opp på stranden sammen med rester etter et skipsforlis. Han husker ikke hvem han er eller hvordan han kom dit. Nå må han utforske omgivelsene sine for å se om han kan finne en vei bort fra øya – og kanskje også pusle sammen mysteriet om sin egen fortid.

Montague's Mount er imidlertid ikke noen ren utforskningsopplevelse. Du må nemlig også løse massevis av nøtter for å finne veien gjennom mysteriet. Utgiver Mastertronic beskriver spillet som en moderne grøsserhistorie for voksne, uten zombier og andre slike skremsler. Det vil forøvrig lanseres med Oculus Rift-støtte.

Spillet er i stor grad et enmannsprosjekt laget av Matt Clifton. Det henter mye av sin inspirasjon fra bondelandet på vestkysten av Irland, og benytter seg blant annet av det irske språket (irsk gælisk). Mastertronic har vært med å gi spillet en siste finpuss, men sier at de ikke på noe vis har blandet seg inn i den originale visjonen til utvikleren.

Om du har lyst til å se hva spillet handler om kan du se en video under artikkelen. Der demonstreres en god porsjon av spillets start, mens Mastertronics Nick Marshall forklarer hva som skjer.

Les også: Anmeldelse av Miasmata
Les også: Hemmelighetene bak mystiske Dear Esther

Dyster stemning.

Siste fra forsiden