Hva kan SimOcean være?

Electronic Arts har registrert nytt varemerke.

Electronic Arts har sendt inn en søknad til EUs patentkontor om å få eierskapet til navnet SimOcean. Søknaden gjelder «dataspillprogramvare; nedlastbart spill distribuert via globale nettverk og trådløse enheter; videospill». Dette ble oppdaget av nettstedet Siliconera.

Mange tolker dette til å bety at SimCity-utvikler Maxis allerede har planene klare for en ny simulator. En av fordelene med spillmotoren de bruker for SimCity skal være at den er svært fleksibel, og kan brukes til å simulere en rekke ulike ting. Maxis vil bruke motoren i mange kommende spill, ikke bare SimCity.

Et eventuelt SimOcean vil kanskje fungere litt som Maxis' tidligere jordklodesimulator, SimEarth. Her ble en hel klode modellert, med alt fra atmosfære til havstrømmer og kompliserte, dynamiske økosystemer.

Men det er naturligvis ikke sikkert varemerket registreres av andre grunner enn å holde det i selskapets eierskap hvis de finner på å gjøre noe med det. Navnet brukes allerede av et forskningsprosjekt drevet av universitetet i Cape Town. Electronic Arts har ikke kommentert saken.

Vi tok nylig turen til London, hvor vi både fikk testet SimCity og snakket med utviklerne. Resultatene leser du på Gamer.no i løpet av uken.

Les også: Splitter nytt SimCity neste år

Siste fra forsiden