Feature

Hva skjer med Atari-klassikerne?

Denne uken tar Retro Crew for seg salget av Ataris gamle spillserier.

Spillutgiveren Atari har en lang og komplisert historie, og selv om Atari slik vi kjenner det fra Atari 2600-perioden er borte for lengst er flere av de klassiske spillene fremdeles under Atari-paraplyen. Nå ser imidlertid spillet ut til å være over for den gamle storheten, som følger i THQs fotspor og selger unna spillseriene sine.

Hva skjer videre?

Vi har allerede sett flere klassiske Atari-serier havne på nye hender. Sanntidsstrategispillet Total Annihilation har gått til World of Tanks-skaperen Wargaming.net, som også har sikret seg rettighetene til den klassiske romstrategiserien Master of Orion. Galactic Civilizations-skaperen Stardock har på sin side fått hendene i Star Control-lisensen, mens svenske Nordic Games har kjøpt de mindre kjente titlene Desperados og Silver.

I ukens Retro Crew-podkast lurer Ketil Espenæs, Are Ness fløgstad og Jostein Hakestad på hva som nå skjer med Ataris klassiske serier. Kommer vi noensinne til å se et nytt Missile Command eller Battlezone, og hva er planene for Total Annihilation? Kan Ataris merkevarer fornyes på en meningsfull måte slik Namco har gjort med Pac-Man, og hva har egentlig Atari selv gjort for å bringe merkevarene sine til et nytt publikum?

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Det er produsert 46 episoder til nå, og her er de tre forrige:

Episode 45: Retro Crew ser på GTA, en av de mest kontroversielle seriene noensinne Episode 44: «Ultracoole» sportspill fra nittitallet Episode 43: Retro Crew tar for seg The Legend of Zelda-serien

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Siste fra forsiden