Konkurranse

Hvilke spill bør havne under treet?

Spillverkets julegaveguide har svaret.

1: Til den barske
2: Til den sportsgale
3: Til den med livlig fantasi
4: Til hele familien
5: Til tenkeren
6: Til den musikalske
7: Til den stormannsgale
8: TIl den som trives best på stuegulvet

Til den stormannsgale (PC)

Sid Meier's Civilization V

Sjanger: Strategispill

Kjøper du dette spillet til en av dine kjære kan du være sikker på at vedkommende vil like gaven. Du kan også være sikker på at du ikke vil se denne personen på minst en måneds tid. Civilization har vist seg å være farlig oppslukende saker.

Spillene i denne serien har alltid vært populære. Men med det nyeste spillet i serien har utvikleren virkelig gått inn for å gjøre spillet mulig å forstå og få til for alle, med et betraktelig mer intuitivt spillergrensesnitt.

Firaxis

Ikke at det blir enkelt av den grunn, man skal jo tross alt styre en hel nasjon. Det kreves fortsatt at man klarer sjonglere ekstremt mange forskjellige oppgaver innenfor områder som politikk, økonomi og krigføring, og det er ikke så enkelt som det høres ut. Civilization-spillene er for de som ikke liker å overlate noe til tilfeldighetene.

Vår anmelder konkluderte på følgende vis: «Civ 5 er skummelt, men akk så utrolig tilfredsstillende. Høst-, jule- og sommerferien er reddet. Du trenger bare Civ 5.

Civilization V ble belønnet med en 9/10 i vår anmeldelse

Starcraft II: Wings of Liberty (PC)

Hvordan følger du opp Starcraft, tidenes mest populære strategispill, et spill som til den dag i dag spilles til døde i konkurransesammenheng hver eneste dag? Du lager et spill som er like polert og komplett som Starcraft II: Wings of Liberty.

Her får du en vellagd og usedvanlig variert enspillerdel, spekket med spektakulære mellomsekvenser og flotte karakterer. I tillegg har Blizzard klart å skape en online flerspillerdel som helt sikkert vil spilles iherdig i årevis fremover. Balansen mellom de ulike fraksjonene er upåklagelig, og det er like mange spillerstiler som det er spillere.

Fra vår anmeldelse av spillet: «Starcraft 2 er i stor grad det vi forventet. Strategisystemet er ikke nyskapende eller avansert, men heller en finpusset, gjennomarbeidet og perfeksjonert versjon av sin forgjenger.»

Les også
Anmeldelse:

Spillet stakk av med en 8/10 i vår anmeldelse

1: Til den barske
2: Til den sportsgale
3: Til den med livlig fantasi
4: Til hele familien
5: Til tenkeren
6: Til den musikalske
7: Til den stormannsgale
8: TIl den som trives best på stuegulvet

Siste fra forsiden