Konkurranse

Hvilke spill bør havne under treet?

Spillverkets julegaveguide har svaret.

1: Til den barske
2: Til den sportsgale
3: Til den med livlig fantasi
4: Til hele familien
5: Til tenkeren
6: Til den musikalske
7: Til den stormannsgale
8: TIl den som trives best på stuegulvet

Å kjøpe julepresanger til gamere er ikke så veldig vanskelig, vi kan nemlig aldri få for mange spill. Det som derimot kan være hakket vanskeligere er å finne ut hvilke spill som er verdt å gå til innkjøp av.

Men du trenger ikke stresse, selv om jula nærmer seg med stormskritt. Les videre for julegavetips som vil gjøre selv den mest kresne slektning storfornøyd.

Til den barske

Castlevania: Lords of Shadow (PS3/X360)

Sjanger: Action-eventyr

Castlevania-serien har ikke akkurat vært i rampelyset de siste årene, til tross for en rekke gode spill til DS. Takket være Lords of Shadow har både Dracula og hans erkefiender i Belmont-slekten nok en gang kommet i fokus, og er nå mer relevante enn kanskje noen gang tidligere.

Castlevania: Lords of Shadow kan på langt nær sies å være et tradisjonelt Castlevania-spill. Lords of Shadow er tross alt det første spillet som har klart å ta steget inn i den tredje dimensjon, og det har ganske lite til felles med tidligere spill.

Likevel konkluderte vår anmelder på følgende vis: «... vurdert som et spill som står på egne ben er det svært lite å utsette på denne perlen».

Vi belønnet spillet med en knallsterk nier i vår anmeldelse.

Red Dead Redemption (X360/PS3)

Sjanger: Sandkasse/western

Fra studioet bak Grand Theft Auto kommer dette cowboy-eventyret. Til tross for rykter om indre strid var det vel egentlig ingen som ble overrasket over at Rockstars ville vesten-spill ble en øredøvende suksess.

Denne gang var det Rockstar San Diego som fikk bevist at også de vet hvordan man lager sandkassespill, og spillet ble hyllet som et av de mest ambisiøse og friske spillene på lenge.

Les også
Anmeldelse:

Vår anmelder sa: «Red Dead Redemption er kort oppsummert et massivt og sukkersøt eventyr. Sandkasse-sjangeren har igjen fått en ny målestandard, og med tanke på konkurransen, sier det sitt.»

Vi belønnet spillet med en overbevisende 9/10 i vår anmeldelse.

Battlefield: Bad Company 2 (Xbox 360/PS3/PC)

Sjanger: Førstepersonsskytespill

Battlefield-serien har alltid vært en tungvekter i skytespill-genren. Svenskene i Dice vet hva de driver med, og det beviste de nok en gang med Battlefield: Bad Company 2.

Med et slående lydbilde, ekstremt imponerende fysikk som lot oss sprenge hull i murvegger og en svært robust flerspillermodus på alle plan er det klart at dette er en perle innenfor en ganske overbefolket sjanger.

Vår anmelder ble meget imponert av spillet, og kalte spillet «virtuell krigføring på sitt beste».

Det er verdt å nevne at en omfattende utvidelse som fokuserer på vietnamkrigen vil være klar for nedlasting den 21. desember. Battlefield Bad Company 2: Vietnam gir haugevis av nye våpen, kart og kjøretøy vi kan leke oss med.

Spillet stakk av med en 9/10 i vår anmeldelse.

1: Til den barske
2: Til den sportsgale
3: Til den med livlig fantasi
4: Til hele familien
5: Til tenkeren
6: Til den musikalske
7: Til den stormannsgale
8: TIl den som trives best på stuegulvet

Siste fra forsiden