Konkurranse

Hvilke spill bør havne under treet?

Spillverkets julegaveguide har svaret.

1: Til den barske
2: Til den sportsgale
3: Til den med livlig fantasi
4: Til hele familien
5: Til tenkeren
6: Til den musikalske
7: Til den stormannsgale
8: TIl den som trives best på stuegulvet

Til den musikalske

Rock Band 3 (Xbox 360, PS3, Wii)

Sjanger: Musikkspill

Musikkspillene er i kanskje i ferd med å dø ut, men hvis det er ett spill som kan klare å få tilbake skarene så er det Rock Band 3. Harmonix har alltid vært pionérene når det gjelder virkelig innovasjon for denne sjangeren, og Rock Band 3 tar det hele til et nytt nivå.

For det første har det endelig blitt plass til de som sverger til sorte og hvite tangenter på scenen, keyboard er endelig en del av band-pakken til spillet og mulig å spille. I tillegg har det blitt innført en rekke funksjoner som gjør det enklere og mer sømløst å spille spillet, med mer oversiktlige menyer og mulighet for å droppe inn og ut av sanger underveis.

Men det som gjør Rock Band 3 til en selvskreven julepresang for alle veteraner er Pro-modusen, hvor man faktisk spiller sangene slik de virkelig spilles, note for note.

Man kan spille både keyboard, trommer og gitar i pro-modus. Keyboard er tilgjengelig i hele verden allerede nå, men vi må vente en stund før vi får prøve ordentlig gitar. Verken Mustang-gitaren (med 102 knapper) eller den enda mer eksklusive Fender Squier-gitaren (med ordentlige strenger og bånd) er tilgjengelig ennå.

Vår anmelder skrev: «Det Rockband 3 tilføyer, er derimot en aldeles så liten revolusjon. Pro-instrumentene er for musikkspillsjangeren det samme som Wikipedia har vært for oppslagsverkene – om en stund tipper jeg plastplankene er like aktuelle for den jevne spiller som Store Norske er det foretrukne oppslagsverk for den jevne student.»

Rock Band 3 ble belønnet med en 9/10 i vår anmeldelse

Dance Central (Xbox 360)

Sjanger: Musikkspill

Finnes det noe bedre bruksområde for Microsofts kontrollerløse Kinect enn dansespill? Det er Harmonix som står også for dette spillet, og her kreves det at du faktisk mestrer de ulike trinnene på ordentlig. Siden spillet takket være Kinect registrerer det hele kroppen din gjør gjelder det ikke bare om å mestre arm- eller benbevegelsene ndash; alt i fra hoftesving til hva du gjør med hodet teller på din totale poengsummen i dette spillet.

Les også
Anmeldelse:

Etter prøvespilling på E3 var vår utsendte også imponert: «Dance Central kan se ut til å bli det første dansespillet som virkelig byr på en real danseutfordring, uavhengig av hvor mange venstreføtter du har.»

Obs: Krever Xbox 360-konsoll og Kinect-tilbehøret

1: Til den barske
2: Til den sportsgale
3: Til den med livlig fantasi
4: Til hele familien
5: Til tenkeren
6: Til den musikalske
7: Til den stormannsgale
8: TIl den som trives best på stuegulvet

Siste fra forsiden