Hvordan ser din fremtidsby ut?

Demoversjonen av bybyggerspillet Anno 2070 lar deg eksperimentere.

Bybyggerserien Anno er kanskje ikke like stor og profilert som Sim City eller Settlers, men kvaliteten er det ingenting å utsette på. Det forrige spillet i serien, Anno 1404, mottok strålende kritikk av vår faste byplanlegger og logistiske ekspert Joachim. Han er nok ikke alene om å være spent på Anno 2070, som er satt drøye 650 år etter forgjengeren.

Nå kan du selv leke deg med fremtidsverktøyene og gjøre deg opp en mening om hvorvidt det kommende spillet er verdt en investering eller ikke. Utgiver Ubisoft har lagt ut en demoversjon av spillet på hjemmesidene sine, så PC-spillere kan boltre seg i fremtidsuniverset.

Bærekraft kontra effektivitet

Anno 2070 finner, som navnet antyder, sted i år 2070. Klimaforandringer og stigende havnivåer har gjort at det som en gang var fjelltopper til den eneste tilgjengelige landjorda. Det skaper nye utfordringer når du nok en gang skal bygge et velfungerende samfunn og en by å huse det i.

I tillegg til nye teknologier og utfordringer vil Anno 2070 by på to fraksjoner: Ecos og Tycoons. Førstnevnte har som mål å skape en bærekraftig og økologisk verden, konkurrentene prioriterer industri og optimalisering – gjerne på kort sikt.

Anno 2070 utgis 17. november, utelukkende til Windows.

Les også: Vår anmeldelse av bybyggerspillet Cities XL 2012

Trailer.

Siste fra forsiden