I Am Alive er kalenderklart

Legg turen til den postapokalyptiske ødemarken denne vinteren.

Mye har skjedd siden I Am Alive først ble annonsert i 2008. Opprinnelig skulle spillet slippes i 2009, men forsvant helt fra skjermen i lengre tid.

Da spillet dukket opp igjen i høst, hadde det endret status fra et spill som distribueres på disk i butikker til å bli en nedlastbar tittel som skulle lanseres i løpet av vinteren 2012. Nå er den endelige datoen klar – 7. mars er dagen du kan legge ut på vandring i en postapokalyptisk verden.

Overlevelsesspill

Du ikler deg rollen som en far som må finne kone og datter etter det som bare kalles «the event», en hendelse som har lagt sivilisasjonen i ruiner. Nøyaktig hva denne hendelsen innebærer, er ikke klart, men det ser ut til å dreie seg om både massive jordskjelv og vulkanutbrudd.

Vi loves en unik spillmekanikk, hvor fokus blant annet vil ligge på det å få tak i livsnødvendigheter som vann og mat, samtidig som du må unngå å bli eksponert for giftige gasser og andre farer. I tillegg skal fiendene ha varierende pågangsmot, noen vil rett og slett kunne skremmes unna med en uladd pistol.

I Am Alive vil bli siste spill ut i Microsofts såkalte «Xbox Live Arcade House Party», og gjøres tilgjengelig 7. mars for den nette sum av 1200 poeng.

Dato for PlayStation 3-utgaven av spillet er derimot ennå ikke kjent, og PC-versjonen kan vi antagelig se langt etter, skal vi tro Ubisoft.

Les også: Kan du overleve jordskjelvet?

Siste fra forsiden