I Journey of a Roach spiller du en kakerlakk

Postapokalyptisk eventyr med insektvri.

Det sies ofte at kakerlakker er så hardføre at de kan overleve omtrent alt – selv en atomkrig. Det er nettopp dette vi får utforske i Journey of a Roach, et pek-og-klikk-eventyr satt til en postapokalyptisk verden der kakerlakkene ikke bare overlever, men tydeligvis har utviklet høyere intelligens.

En kakerlakk på tur

Du spiller en kakerlakk ved navn Jim, som sammen med sin venn Bud må forsøke å komme seg fra et forlatt bomberom og opp til jordens overflate. Spillet foregår i tredimensjonale miljøer, og i motsetning til i vanlige spill der du får rollen som tobeinte skapninger, må du regne med å klatre rundt på vegger, tak og alle slags gjenstander for å finne alt du trenger.

Kommunikasjon foregår ved hjelp av slike snakkebobler.

Ellers skal spillet fungere i mer eller mindre tradisjonell eventyrspillstil, med gåter som må løses og ting som må plukkes opp. Kakerlakkene snakker imidlertid ikke, og kommuniserer i stedet tankene sine ved hjelp av symboler og bilder. Dette skal visstnok være lett å skjønne.

Journey of a Roach er under utvikling for Windows og OS X, og skal etter planen lanseres i november. Det er sveitsiske Koboldgames som står for utviklingen, i et samarbeid med den tyske eventyrspillspesialisten Daedalic Entertainment.

Dette er forøvrig ikke det første spillet hvor hovedrollen innehas av en kakerlakk. På nittitallet kom kultklassikeren Bad Mojo, som leverte en langt mørkere og mer dyster opplevelse enn det Journey of the Roach ser ut til å gjøre. Bad Mojo ble relansert i forbedret utgave i 2004.

Les også vår anmeldelse av Daedalics ferskeste utgivelse, Night of the Rabbit.

Siste fra forsiden