Ingen King's Quest fra Telltale

Men kanskje Activision vil fortsette serien selv.

I 2011 ble det klart at Telltale Games hadde sikret seg rettighetene til å lage episodebaserte eventyrspill i King's Quest-universet. Siden den tid har det vært helt stille rundt prosjektet, og Telltale har gjort stor suksess med The Walking Dead. Deres neste episodebaserte serie er basert på tegneserieuniverset Fables.

Telltale er opptatt med andre ting

Derfor kommer det kanskje ikke som noen overraskelse at King's Quest-avtalen ser ut til å være død og begravet. Paul Trowe er sjef for utviklerstudioet Replay Games, som snart vil lansere sin nyversjon av en annen Sierra-klassiker, nemlig Leisure Suit Larry. Han forteller nettstedet Digital Trends at han har vært i kontakt med Sierra-eier Activision om rettighetene til King's Quest.

King's Quest.

Han forklarer at studioet opprinnelig ønsket å lage nyversjoner av de gamle King's Quest-spillene, og at de tok kontakt med Telltale som de trodde satt på rettighetene. Da fikk de imidlertid vite at Telltale hadde droppet King's Quest, fordi de ikke hadde nok kapasitet til prosjektet.

Trowes utsagn får støtte fra Steven Alexander, som er sjef hos Infamous Adventures – et studio som jobber med et annet Sierra-inspirert spill, nemlig Quest for Infamy. Ifølge en post Alexander har laget på forumet til eventyrspillnettstedet Adventuregamers gikk avtalen mellom Activision og Telltale ut i 2012. Et av premissene for avtalen skal ha vært at Telltale måtte starte produksjonen av spillet innen juni i fjor, og det hadde de visstnok ikke gjort.

King's Quest VIII.

Nytt King's Quest fra Activision?

Etter at Paul Trowe hadde snakket med Telltale, gikk han videre til Activision for å finne ut om det var mulig å lisensiere King's Quest fra dem. Det var det imidlertid ikke, og ifølge Trowe var dette fordi de visstnok hadde planer om å lage et eget King's Quest-prosjekt. Hva disse planene går ut på vet ikke Trowe, og Activision har ikke kommentert saken.

DigitalTrends har også intervjuet Telltale-sjef Dan Connors. Selv om han ikke bekreftet nyheten kom han med en kommentar som tyder på at vi kan se langt etter et King's Quest-spill fra den populære utvikleren:

– Akkurat nå er fokuset vårt på The Walking Dead og Fables. De tar opp mye av vår mentale båndbredde. Hva vi skal gjøre videre er fortsatt noe vi jobber med, men jeg tror vi kommer til å komme med noen veldig kule, fremtidsrettede annonseringer. Jeg tror «moderne» blir et nøkkelord. Det å bringe ting frem fra fortiden er ikke et fokus hos oss nå, sa han.

Det forrige King's Quest-spillet kom i 1998, etter en svært turbulent utvikling. Siden den tid har det vært et par forsøk på å fortsette serien, og det har blant annet kommet frem at kanadiske Silicon Knights hadde jobbet med et King's Quest-konsept før Telltale kom inn i bildet. Enn så lenge ser det ut til at tilhengerne av den en gang så grensesprengende spillserien fortsatt kan se langt etter nye eventyr i Daventry.

Les også: Uoffisiell King's Quest-oppfølger med dato
Les også: Eventyrspillenes utvikling – del 2 (om blant annet King's Quest)

Siste fra forsiden