– Ingen plass til flerspiller i The Witcher 3

Det kan kun være én Geralt.

I forrige måned sa Adam Badowski, som er sjef i utviklerstudioet bak det kommende rollespillet The Witcher 3, at de vurderte flerspiller for spillet. «Vi tenker på noe, men jeg kan ikke gå i detalj om det nå», sa han til en journalist fra nettstedet Eurogamer.

Nå er imidlertid de eventuelle planene studioet måtte hatt for flerspiller lagt døde. I et intervju med Forbes kommer det frem at studioet ikke føler det er plass til meningsfull flerspiller i den siste sagaen om monsterjegeren Geralt, og markedsføringssjef Michal Platkow-Gilewski bekrefter droppingen av flerspiller overfor Eurogamer:

– Jeg kan bekrefte dette. Det er ingen plass til flerspiller i et så historiedrevet spill som The Witcher 3. Vi ønsker å fokusere på enspilleropplevelsen, og leverer over hundre timer med virkelig involverende spilling.

Deler av spillets verden vil ha et visst vikingpreg.
CD Projekt Red

Til slutt la han til at «det kan kun være én Geralt».

Dermed følger CD Projekt den amerikanske utvikleren Irrational Games, som valgte å droppe flerspiller fra sitt BioShock Infinite, et annet spill hvor fokus på historiefortelling står sterkt. Skal vi dømme etter den positive mottakelsen BioShock Infinite har fått var det neppe noe dumt valg for spillets del.

The Witcher 3 byr på en gigantisk, åpen verden som Geralt fra Rivia i stor grad kan utforske som spilleren vil. CD Projekt regner med at den obligatoriske handlingen i spillet vil ta cirka femti timer, mens sideoppdragene – hvor Geralt blant annet får praktisere yrket som monsterjeger – vil ta ytterligere femti timer.

Dermed virker det som spillerne får nok å henge fingrene i når spillet kommer til PC og konsoll i løpet av neste år.

Les også: Store endringar i The Witcher 3
Les også: The Witcher 3 inspireres av Skyrims gripende verden

Siste fra forsiden