– Ingen skjult agenda bak Grand Theft Auto V-utsettelsen

Rockstar fnyser av det de kaller konspirasjonsteorier.

Før torsdag forrige uke trodde verden at Grand Theft Auto V skulle lanseres på vårparten i år. Når Rockstar først valgte å sette slippdato viste det seg dog at spillet ikke blir å se før til høsten, 17. september. Ifølge pressemeldingen sendt ut den gang er grunnen til utsettelsen å gi Rockstar mer tid til å utvikle spillet.

I etterkant av datoannonseringen og utsettelsen har diskusjonsforum verden over, samt Rockstars eget kommentarfelt, flommet over av teorier om hvorfor Rockstar valgte å utsette spillet.

Nye konsoller, voldsproblematikk og konkurranse

Noen av teoriene går på at Rockstar ønsker å dytte spillet ut på de kommende konsollene fra Microsoft og Sony, noen tror at utvikleren ønsker å legge litt avstand mellom voldsfokuset i media og spillet, mens andre tror at utsettelsen er et forsøk på å unngå å sette seg opp mot BioShock Infinite, som kommer fra samme utgiver.

Grand Theft Auto V.

I en oppdatering på nettsidene sine hevder dog Rockstar at alt dette er tullball, og betegner det hele som «konspirasjonsteorier». Utvikleren skjønner at folk er skuffet over utsettelsen, men synes enkelte tar det hele litt vel langt.

– Til dere som ser eller sprer ulike konspirasjonsteorier om at vi har skjulte hensikter for å utsette spillet: alt er nonsens. Bokstavelig talt er det bare én grunn til at vi utsetter spillet: fordi vi ønsker at det skal være så bra som det behøver å være, forteller Rockstar.

Spillmediet i sin helhet er inn i en turbulent periode for tiden – i Amerika herjer voldsdebatten som aldri før i kjølvannet av den tragiske barneskoleskytingen ved Sandy Hook Elementary, og de fleste forventer også å handle inn nye konsoller fra Sony og Microsoft i løpet av året. Det er derfor ikke så rart at mange kan se for seg andre grunner til utsettelsen.

Les også: Tilbakeblikk: Grand Theft Auto Les også: Grand Theft Auto V har fått lanseringsdato

Siste fra forsiden