– Ingen spilling etter midnatt!

Sør-Korea forbyr nattspilling for barn under 16 år.

De fleste av oss har nok sittet og spilt til lenge etter sengetid på sine yngre dager. Mange har sannsynligvis også jaget bort en bekymret mor med replikken «Jada, må bare lagre spillet først!». Så lett er det ikke i Sør-Korea, i hvert fall ikke hvis du liker å spille på nettet.

Den australske grenen av News.com rapporterer nemlig at et sørkoreansk lovforslag som forbyr nattspilling på nett for ungdom har passert. Vedtaket vil sperre personer under 16 år ute fra dataspill etter midnatt. Sperren åpnes igjen klokka 8, og rammer landets tre mest populære nettspill.

MapleStory er ekstremt populært i Sør-Korea.

Sørkoreanske spillselskaper har i lengre tid kjempet mot lovforslaget, som er nok et forsøk på å få has på stadig økende spillavhengighet i det asiatiske landet. Tidligere tiltak inkluderer struping av nettlinja om folk spiller for lenge i strekk. Dette kan være nødvendige grep i et land hvor opptil ti prosent av skolebarna kan være spillavhengige ifølge Time Magazine.

Landet har i tillegg vært plaget medbekymringsverdig oppførsel i sammenheng med spill. I fjor ble et par dømt for å ha neglisjert barnet sitt til døde. De var for opptatte med å spille et nettspill om akkurat det å ta vare på barn. Det er også eksempler på drap og selvmord som kan knyttes til spillavhengighet.

Loven skal ha umiddelbar virkning.

Siste fra forsiden