Anthem

Ja, spillere skal få løpe i Anthems hovedkvarter

BioWare har hørt på fansens tilbakemeldinger, og lover flere endringer i fullversjonen.

EA

I helgen fikk mange prøve Anthem for aller første gang, under spillets såkalte VIP Demo. Takket være ulike problemer ble det en rotete opplevelse for mange, selv om serverne kom på plass etter hvert, men fans lot seg også frustrere av deler av spillet som faktisk virket.

BioWare ønsket å understreke hvor kraftig Javelin-draktene er, men fans ville helst bare løpe overalt.
EA

Blant irritasjonsmomentene var de langtekkelige sekvensene i hovedkvarteret Tarsis, takket være spillerfigurens manglende evne til å løpe. BioWare lover imidlertid at dette vil bli annerledes i fullversjonen.

I et intervju med GamesRadar forklarte spillsjef Mark Darrah nylig at det opprinnelige målet var å vise spillere hvor svake de er uten Javelin-draktene. Allerede før helgens demo hadde spillere imidlertid uttrykt et ønske om å få løpe, og det skal de altså få lov til.

– Vi hadde løping i spillet, men av en eller annen grunn var det ikke med da vi lagde VIP-demoen. Nå er det tilbake – det vil si i hovedspillet i hvert fall, forteller BioWare-topp Casey Hudson til GamesRadar og antyder at man også i den åpne demoen, som avholdes førstkommende helg, blir nødt til å promenere rundt Tarsis i sneglefart.

Flere endringer på vei

På sine egne nettsider tok BioWare også opp både helgen som var og hva spillere kan forvente fremover. Nok en gang erkjente teamet at VIP-demoen ble preget av langt større problemer enn utvikleren hadde forutsett, og løftet om at det jobbes med å rette opp i alle skavanker ble gjentatt.

Samtidig kunngjorde utvikleren at en rekke problemer allerede er fikset, men som med løpingen vil spillere kun se effektene i fullversjonen, ikke i helgens åpne demo. Blant det BioWare har jobbet med er justering av våpen, diverse ytelses- og stabilitetsforbedringer og en haug med andre ting.

Til slutt takket utvikleren for både støtte og tålmodighet fra spillere. I løpet av VIP-demoen ble det spilt til sammen ni millioner timer med Anthem, en million Stronghold-oppdrag ble fullført og nesten to millioner av de søte små kaninskapningene (grabbits) ble brutalt myrdet av spillere.

Den åpne demoen går av stabelen 1. februar og varer ut 3. februar. Den er tilgjengelig for alle som ønsker å delta, på PC, PlayStation 4 og Xbox One.

Les også: Ny YouTube-serie skal gi et detaljrikt innblikk i Anthem »

Siste fra forsiden