Jagged Alliance vender tilbake

Dansk studio vil ta serien videre.

Det danske spillstudioet Full Control har startet utviklingen av et nytt spill i Jagged Alliance-serien. Det heter Jagged Alliance: Flashback, og vil kombinere strategi med taktikk i samme stil som i originalspillene fra kanadiske Sir-Tech.

Du kontrollerer en gruppe internasjonale leiesoldater, og som i tidligere spill får du total kontroll over operasjonen. Det betyr at du må både bygge base og styre med økonomien, samtidig som du tar strategiske valg på et åpent verdenskart. Når styrkene dine møter fienden får du detaljstyre soldatene dine i turbaserte kamper.

Spillet foregår i tredimensjonale miljøer, men bruker fortsatt det tradisjonelle fugleperspektivet.

Handlingen foregår på midten av åttitallet, mens den kalde krigen fortsatt preger den politiske situasjonen på kloden vår. Spillerne sendes til den karibiske øya San Cristobal, hvor det tydeligvis er bruk for leiesoldater. Spillet omhandler blant annet dannelsen av organisjonen AIM, som er sentral i Jagged Alliance-spillene.

Vi loves blant annet at soldatenes personligheter blir et viktig element i spillet. De vil protestere når du tar valg du ikke liker, og det er slett ikke alle som kommer like godt overens med hverandre.

Jagged Alliance 2.

Planlegger Kickstarter-kampanje

Danskene planlegger en folkefinansieringskampanje for spillet. Interessant nok har de allerede sikret seg en avtale med den tyske utgiveren bitComposer, som eier rettighetene til Jagged Alliance. I et intervju med nettstedet Rock, Paper, Shotgun sier Full Control-sjef Thomas Herschel Lund følgende:

– Vi ønsket ikke å bli leid inn for å gjøre et oppdrag, og det er derfor vi har denne Kickstarter-ideen. bitComposer vil gi oss lisensen og støtte oss med infrastruktur og all den hjelpen de kan tilby, uten å blande seg inn i vår uavhengighet og visjon, hvis vi kan sikre finansiering og støtte fra spillmiljøet gjennom Kickstarter.

Det blir likevel spennende å se hvordan Kickstarter-publikumet mottar et spillprosjekt som i alle fall delvis støttes av en tradisjonell utgiver. Folkefinansieringskampanjen skal etter planen starte neste uke.

Full Control jobber forøvrig også med et dataspill basert på Warhammer 40 000-spillet Space Hulk. Det skal lanseres snart.

Les også: Anmeldelse: Jagged Alliance: Back in Action

Siste fra forsiden