Japanske indiespill kommer vestover

En ny utgiver vil bringe flere japanske spill til det internasjonale PC-markedet.

Japan har et veldig stort indiespillmiljø på PC, men få av de uavhengige spillene som lages i landet kommer ut i internasjonale kanaler, på engelsk. Dette har blant annet med språkbarrierer å gjøre, samt det faktum at mange japanske indiespill distribueres i fysisk form og ikke over nettet.

Cherry Tree High Comedy Club

I de senere årene har flere selskaper oppnådd suksess med å bringe japanske indiespill til vesten. Carpe Fulgur har blant annet tjent gode penger på den artige sjangerblandingen Recettear, mens Rockin' Android har lansert massevis av skrollende skytespill på PSNog Steam.

ETHER VAPOR Remaster

Nå har et selskap som heter Nyu Media kastet seg inn i kampen, og de har allerede sikret seg rettighetene til seks spill. Disse kommer via digital distribusjon, og mens noen vil lanseres før nyttår kommer flesteparten tidlig neste år.

Som forventet er det et fokus på skrollende 2D-skytespill. eXceed 2nd: Vampire REX og eXceed 3rd: Jade Penetration er to vertikalt skrollende skytespill i «bullet hell»-sjangeren, fra Tennen-sozai. SATAZIUS er et sideskrollende spill i samme sjanger, fra Astro Port.

Cherry Tree High Comedy Club er en visuell fortelling hvor vi følger ei jente som må rekruttere medlemmer til komiklubben sin. Dette spillet kommer fra atelier773.

ETHER VAPOR Remaster er et tredimensjonalt arkadeskytespill fra Edelweiss. De har også et spill ved det midlertidige navnet Fighting Fairy på gang, og dette er et slåssespill med rollespillelementer.

Siste fra forsiden