Jazzpunk måler «vitser per minutt»

Utviklere av spillkomedie går analytisk til verks.

Necrophone Games har lagt ut en absurd teaser-film fra sitt kommende spill, Jazzpunk. Spillet kommer «snart» til PC og Mac, og skilter med en merkelig stil som minner litt om Blendo Games-spillene Gravity Bone og Thirty Flights of Loving.

Utviklerne beskriver Jazzpunkt som en førstepersons spillkomedie, hvor du får rollen som mystiske Agent Polyblank. Din jobb blir å utforske en rekke retrofuturistiske steder, og gjøre typiske spionting ved hjelp av et rikholdig utvalg merkverdige hjelpemidler.

Spillet skal fokusere på humor, og da spesielt den typen slapstick-aktig humor som var populær i åtti- og nittitallets komedier. På nettstedet IndieGames nevnes inspirasjonskilder som Airplane!, Naked Gun og Hot Shots.

For å sikre at det ikke går for lang tid mellom hver latter benytter utviklerne seg av statistikk. Den uferdige versjonen av spillet måler hvor lang tid det går mellom hver vits, og hvis «vitser per minutt»-nivået på noe sted synker for lavt, er det tegn på at de må tilbake i tenkeboksen.

Hvorvidt dette sikrer at vitsene faktisk er morsomme, er et annet spørsmål. Men med tanke på hvilke filmer spillet er inspirert av, må vi nok forvente et visst fokus på kvantitet og ikke kvalitet.

Du kan se teaserfilmen under artikkelen, og finne ut bittelitt mer om spillet på det offisielle nettstedet.

Les også: Månenazistene angriper i november
Les også: – Spill er ikke morsomme lengre

Siste fra forsiden