Kan Obsidian konkurrere med World of Tanks?

Har annonsert stridsvogn-MMO i samarbeid med russisk utgiver.

My.com

Obsidian Entertainment er kjent for sine store enspillerprosjekter, men nå har de annonsert Armored Warfare, et «free to play»-spill der spillerne får kontroll over stridsvogner og må kjempe mot hverandre i nettbaserte kamper. Akkurat som i storsuksessen World of Tanks, fra hviterussiske Wargaming.net, altså.

Kan Armored Warfare utkonkurrere World of Tanks? (bilde: My.com).

Moderne stridsvogner

Spillet skal lanseres senere i år, og gis ut av russiske My.com. Det skiller seg blant annet fra World of Tanks på den måten at vi her får kontroll over toppmoderne stridsvogner og andre pansrede kjøretøyer. Du kan også kontrollere artilleri.

Underveis må du vedlikeholde og oppgradere doningene dine, og spillet skal blant annet skilte med samarbeidskampanjer og lagbaserte kamper hvor du utfordres både av datastyrte motstandere og andre spillere. Spillets miljøer skal være ødeleggbare, og det bruker grafikkmotoren CryEngine.

Dette er noe annet enn en T-34. (bilde: My.com).

Det er ikke klart om Obsidian tar seg av hele utviklingen selv, eller om de jobber i samarbeid med utviklere hos My.com på prosjektet. De er blant annet også involvert i «free to play»-spillet Skyforge, også der i samarbeid med russiske utviklere, men i det tilfellet jobber de ikke på selve utviklingen selv.

Obsidian jobbet med et «episk enspillerrollespill» satt til et mørkt fantasyunivers for Microsoft, men dette ble kansellert i 2012. Resultatet var at Obsidian måtte si opp 30 ansatte, og det kan tenkes økonomiske problemer tvang dem til å søke nye og utradisjonelle partnere.

I 2012 gikk også originalutgiveren av South Park: The Stick of Truth konkurs. Årets eneste lyspunkt må med andre ord ha vært den svært vellykkede folkefinansieringskampanjen for enspillerrollespillet Pillars of Eternity.

Siste fra forsiden