Katamari-skaperen med nytt spill

My Silly Game blir eksklusivt for de som backer LA Game Space.

En gruppe uavhengige spillutviklere planlegger et ambisiøst prosjekt som heter LA Game Space. Dette skal være et verksted der spillutviklere kan utforske mediet ved å lage eksperimentelle spill og prototyper, i Los Angeles' kunstnerdistrikt. Verkstedet vil også fungere som et slags galleri, og som åsted for seminarer og kurs. Disse vil bli gjort tilgjengelige via nettet.

Et slikt verksted koster mye penger å sette sammen, ikke minst fordi det involverer å bygge om et gammelt lagerhus. I den forbindelse har prosjektets bakmenn tatt turen til Kickstarter, hvor de spør etter 250 000 amerikanske dollar (litt over 1,4 millioner kroner).

For å gjøre det fristende å donere penger vil alle som gir femten dollar eller mer få en samlepakke med 30 eksperimentelle spill og prototyper, laget av skaperne av spill som Hotline Miami, QWOP, Unifished Swan, Nidhogg og Bit-Trip-serien.

Mystisk.

Nå har de også kunngjort at det nyeste prosjektet til Katamari Damacy-skaperen Keita Takahashi vil bli tilgjengelig for folk som backer LA Game Space på Kickstarter. Om du har lyst på spillet, som heter My Silly Game, må du ut med fem dollar. Dette skal visstnok være den eneste måten dette spillet blir distribuert på.

Det røpes ikke særlig mye om spillet, som er Takahashis første utgivelse siden han forlot Namco. På det tidspunktet sa Takahashi at han hadde fått nok av å lage spill, og at han ikke lot seg interessere av verken bevegelseskontroller eller stereoskopisk 3D. I mellomtiden har han imidlertid ikke holdt seg helt unna spillindustrien. Han har nemlig også vært involvert i det unike MMO-spillet Glitch, som legges ned i desember.

Uansett hva My Silly Game er, kan det spilles på PC, Mac og Linux.

Les også: Anmeldelse: Katamari Forever
Les også: Drømmefall-oppfølger blir Kickstarter-spill

NB: Bildet i toppen er fra Kickstarter-siden, ikke Takahashis nye spill.

Siste fra forsiden