Kickstarter-spillet Takedown får utgiver

Taktisk skytespill skal lanseres i år.

Det taktiske skytespillet Takedown var et av de første spillene som hoppet på Kickstarter etter at Double Fine nærmest egenhendig gjorde folkefinansieringsplattformen til fast inventar i spillindustrien.

Etter en kampanje som lenge så ut til å mislykkes klarte utviklerne å passere målet på 200 000 amerikanske dollar i siste liten. Totalt fikk de inn nesten 222 000 dollar, eller litt over 1,2 millioner kroner.

I etterkant av Kickstarter-suksessen ansatte de blant annet flere veteraner fra det nå nedlagte SOCOM-studioet, Zipper Interactive. Nå har de kunngjort et partnerskap med den britiske utgiveren 505 Games. Dermed er spillet ett skritt nærmere utgivelse. Ifølge pressemeldingen kommer det til flere plattformer, inkludert Windows, senere i år.

Fokus på realisme

Takedown: Red Sabre er et taktisk førstepersons skytespill skapt av mannen som var kreativ direktør for Tom Clancy's Ghost Recon-serien, Christian Allen. Utviklernes mål er å lage en moderne oppfølger til spill som Rainbow Six og SWAT, og spillet gir deg rollen som et medlem av en elitestyrke ved navn Red Sabre.

Skjermbilde.

Oppdragene er designet for å gjenspeile taktikken brukt av virkelige SWAT- og spesialstyrker. Handlingen foregår i ikke-lineære miljøer som gir rom for taktiske valg, hvor du må ta ut mindre grupper med farlige motstandere. Utviklerne trekker frem en russisk operasjon for å ta kontroll over en kapret oljetanker som et eksempel på den typen oppdrag vi kan se frem til.

Utviklerne mener dagens skytespill har blitt homogeniserte, og at der det tidligere fantes et bredt spekter av ulike typer skytespill å velge mellom, følger flesteparten av dagens storspill i sjangeren den samme modellen. Realistiske, taktiske skytespill som krever planlegging og taktikk er nærmest utdødd i dagens marked, mener de.

Mer informasjon om Takedown: Red Sabre finner du hos utviklerne.

Les også: Kommentar om folkefinansiering: Får vi en ny spillrevolusjon?
Les også: SOCOM-studioet legges ned

Siste fra forsiden