Kickstarter-spillet Unsung Story kommer til konsoll

Det Final Fantasy-aktige spillet har hatt en lang og tung vei, men nå skjer det ting.

Konseptbilde fra Unsung Story.
Little Orbit

Spill har noen ganger en svært trang fødsel, og det var også tilfellet med den Kickstarter-finansierte tittelen Unsung Story: Tale of the Guardians. Spillet skulle opprinnelig lanseres for lenge siden, men nå har vi endelig fått en ny, interessant oppdatering.

Som blant andre nettstedet Polygon melder opplyser utviklerne nå på spillets Kickstarter-side at Unsung Story skal lanseres både til PlayStation 4, Xbox One og Nintendo Switch. Opprinnelig var meningen kun å slippe spillet til PC.

Byttet nylig utvikler

Konseptbilde fra Unsung Story.
Little Orbit

Disse nyhetene betyr altså også at spillet fortsatt er på vei, selv om en lanseringsdato ennå ikke foreligger. Spillet, som først ble kunngjort allerede i 2014, har hatt en lang og tung utviklingprosess og skiftet utvikler så sent som i august i år.

Den nye utvikleren Little Orbit, som tok over fra Playdek, har startet helt på nytt med spillet, som altså betyr at det nok vil gå en stund før vi får se den offisielle lanseringen.

Unsung Story: Tale of the Guardians er et taktisk rollespill som foregår i en middelalder-setting. Det er designet av Yasumi Matsuno og bærer nært slektskap med tidligere spill som er designet av Matsuno, som Final Fantasy Tactics, Vagrant Story og Final Fantasy XII.

Spillet samlet inn 660 000 dollar, cirka 5,3 millioner kroner, på Kickstarter i 2014. Ett år senere ble utviklingen imidlertid stanset, blant annet på grunn av at Playdek opplevde økonomiske problemer som førte til en rekke oppsigelser. Little Orbit tok som sagt over i begynnelsen av august i år.

For nye oppdateringer fremover kan det være lurt å følge med på spillets egen hjemmeside.

Dark Souls-lignende Nioh får også en ny plattform: Spillet skal nemlig snart lanseres til PC, med 4K-oppløsning »

Siste fra forsiden