Killzone: Shadow Fall kan spilles mens det lastes ned

Guerrilla Games vil at du skal begynne skytespillet så raskt som mulig.

Dersom du velger å laste ned en digital utgave av PlayStation 4-spillet Killzone: Shadow Fall, slipper du å vente til nedlastingen er ferdig med å spille det. Det forteller teknisk sjef i utvikler Guerrilla Games, Michiel van der Leeuw, i en utviklingsdagbok.

– Du laster ned en del av spillet, får menyen og det første brettet. Mens du spiller det første brettet kan vi begynne å laste ned det andre brettet i bakgrunnen. Så det tredje, etc., sier van der Leeuw.

Under PlayStation 4-avdukingen i februar hintet Sony til at konsollen kunne ha en slik funksjonalitet for første gang. De bedyrer at maskinen kan håndtere både nedlastinger og spilling samtidig, noe Killzone-nyheten virker å underbygge.

Flere prøver

Du kan plaffe ned dette styggtrynet mens du laster ned resten av spillet.

Samtidig har Naughty Dog fintuklet litt med noe lignende til kommende The Last Of Us. Når PlayStation 3-spillet blir tilgjengelig både i butikken og på nett den 14. juni vil de som kjøper den digitale utgaven kunne spille med en gang nedlastingen er halvferdig.

Det er fremdeles ikke helt klart om PlayStation 3-konsollen fortsetter å laste ned resten av post-apokalypsen mens man spiller, slik planen virker å være for spill på PlayStation 4. /p>

På PC har det lenge vært en kultur for å la kundene hoppe inn i spillet mens det lastes ned. Blizzard var en av de som gjorde slik funksjonalitet mer utbredt med blant annet World of Warcraft og Diablo III de siste årene. Enkelte Steam-spill støtter også nedlasting mens man spiller.

Les også: Sony viste frem Killzone: Shadow Fall Les også: PSN-spill virker ikke på PlayStation 4

Siste fra forsiden