– Kingdoms of Amalur er en flopp

38 Studios sier opp alle ansatte.

De siste ukene har vi fulgt 38 Studios nøye, fra rapporten om at spillutvikleren var i økonomiske vanskeligheter til beskjeden om at de var reddet, enn så lenge.

Tidligere hadde alle vikarer og innleide medarbeidere fått beskjed om å gå, men nå kan The Verge melde at også de fast ansatte blir sagt opp.

Må gå på dagen

Hele 38 Studios, samt understudioet Big Huge Games, stenges nå fullstendig.

GamaSutra har etter sigende fått en kopi av oppsigelsesbrevet, som ble sendt ut til alle de ansatte i går. Der står det blant annet at «for å unngå videre tap og nedskjæringer har selskapet bestemt at oppsigelser i hele selskapet er nødvendig».

Nyheten om oppsigelsene kommer som en overraskelse, også for guvernøren for Rhode Island, Lincoln Chafee. I en pressekonferanse forteller han at han ennå ikke har hørt et ord om stengingen.

Chafee har ingen problemer med å vite hvor han skal rette pekefingeren sin.

– Spillet floppet. Det var essensielt for suksessen til selskapet, sier han til pressen.

Ifølge Chafee var studioet avhengig av å selge rundt tre millioner eksemplarer av Kingdoms of Amalur: Reckoning for å gå i null. Nøyaktig hvor mange spill som har blitt solgt, vites ikke, men spillet skal etter sigende ha solgt 1,2 millionar eksemplarer de første 90 dagene.

Når det nå ser ut til at slutten har kommet for 38 Studios, blir det opp til skattebetalerne i Rhode Island å overta 75 millioner dollar-lånet som selskapet fikk innvilget, mot at de flyttet til staten.

Ifølge en statlig representant, skal Rhode Island ha lagt penger til side til det første avdraget, som kommer i november, men etter det vil de være nødt til å ty til andre løsninger.

Spillbransjen trer hjelpende til

I etterkant av nyhetene om masseoppsigelsene, har flere spillstudioer strukket ut en hånd til utviklerne som nå står uten jobb.

Les også
Anmeldelse:

Blant annet har Sonys Santa Monica-studio, som står bak God of War-spillene og PixelJunk Shooter-serien, gått ut med en twittermelding hvor de sier at de har flere ledige stillinger til eks-38 Studios-ansatte.

Spillsamfunnet har også gått sammen om å skape et Google-dokument med oversikt over alle studioer som er ute etter nye medarbeidere.

Hva den brå stengingen av 38 Studios vil si for fremtiden for Kingdoms of Amalur-serien er ikke greit å si, men det kan se dårlig ut for den planlagte oppfølgeren til rollespillet.

Les også: Anmeldelsen av Kingdoms of Amalur: Reckoning Les også: Kingdoms of Amalur-studio betaler ikke ansatte

Siste fra forsiden