Kjempeår for Xbox 360

Amerikanske kunder kjøpte Microsofts konsoll som aldri før i 2010.

CES-messen i Las Vegas leverte en rekke hyggelige nyheter for Microsoft og Xbox 360. Man hadde solgt imponerende åtte millioner Kinect-enheter inn til butikkene, man hadde passert 30 millioner Xbox Live-kunder og 50 millioner solgte konsoller totalt.

Nå har man en ny milepæl å melde om. Microsoft hyller nemlig 2010 som det beste året i Xbox 360s liv. Bare i desember solgte selskapet 1.9 millioner konsoller i USA, det er den beste måneden i konsollens historie.

Dette er en salgssuksess.

Året sett under ett var salget av konsollen opp 42 prosent i Statene. Microsoft oppgir ifølge GameSpot ikke spesifikke tall, men siden man solgte 4.77 millioner enheter i USA i 2009 er nok 2010-tallet rundt 6.77 millioner enheter.

Hva er grunnen til dette comebacket? Vel, det er nok først og fremst lanseringen av en ny modell, Xbox 360 Slim, som må ta "skylden". Sammen med den kamerabaserte kontrollteknologien Kinect, selvsagt.

Microsoft kunne også fortelle at det ble brukt mer penger på Xbox 360-plattformen enn noen annen, totalt 6.2 milliarder dollar i USA i fjor.

I samme åndedrag som de gode nyhetene, advarte giganten om at de sliter med å få produsert nok Kinect-sensorer til å dekke etterspørselen. Det gjelder ut mars i USA, men man delte ikke hvordan lagersituasjonen er i Europa.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden