Klassisk flipperspill får nyversjon

Pro Pinball-gjengen har folkefinansiert utviklingen av et nytt TimeShock.

For cirka ett år siden forsøkte en gruppe veteraner fra Pro Pinball-utvikleren Cunning Developments å folkefinansiere et nytt spill i serien. De ba om cirka 2,3 millioner kroner på nettstedet Kickstarter, men fikk kun inn litt over 40% av dette beløpet.

I tiden som har gått har de revurdert planene sine, og for noen uker siden gikk de tilbake til Kickstarter med et nytt prosjekt. I stedet for å lage et helt nytt spill vil de sparke Pro Pinball-serien i gang igjen med en nyversjon av det kanskje mest populære spillet i serien, nemlig Pro Pinball: Timeshock.

I og med at planene er mer beskjedne enn de var sist, er også budsjettet utviklerne har bedt om langt lavere. Utviklerne ba om litt i underkant av 400 000 kroner, og det har de nå lykkes med å samle inn.

Forbedret TimeShock

Planen er å levere nyutgaven av Pro Pinball: TimeShock i desember. Utviklerne lover mer avansert fysikk, en «fotorealistisk», tredimensjonal versjon av TimeShock-brettet, massevis av innstillinger og til og med en egen modus som lar deg ta av det virtuelle glasset på flipperspillet og manipulere ballen med hendene.

For de virkelige entusiastene skryter utviklerne av at de har full støtte for kabinetter, blant annet med en egen kameravinkel, støtte for flere skjermer og mulighet til å sende signalene fra spillets «dot matrix display» til en virkelig utgave.

Spillet skal i utgangspunktet komme til Windows, Mac OS X, iOS og Android. Hvis utviklerne har suksess med den nye versjonen av TimeShock vil de lage nyversjoner av The Web, Big Race USA og Fantastic Journey også, samt begynne å lansere helt nye Pro Pinball-spill.

Du kan se utviklernes Kickstarter-video under artikkelen. Det er fortsatt cirka én uke igjen av kampanjen.

Les også: Pinball FX2 endelig til Steam
Les også: Kickstarter-suksess for flipperspillet Pinball Arcade

Siste fra forsiden