Komplett.no åpner for digitalt kjøp av spill

Tjenesten tilbyr over 250 titler ved lansering.

I en pressemelding forteller nettbutikken Komplett.no at de nå skal prøve seg på det digitale spillmarkedet. Butikken er allerede åpen, og man kan nå kjøpe og laste ned over 250 spill fra nettsiden. De fleste spillene begynner å dra litt på årene, men noen stortitler fra den siste tiden er det likevel å spore.

Blant annet høstens Call of Duty: Black Ops II, Borderlands 2, FIFA 13 og Dark Souls: Prepare to Die Edition ligger ute på tjenesten. Nettstedet tilbyr spill til både Windows og Mac, men som forventet er det Microsoft-plattformen som står sterkest.

– Ønsker å levere raskt

Nettbutikken tilbyr også forhåndsbestillinger av kommende spill, og et kjapt glimt gjennom utvalget viser at titler som Crysis 3, Aliens: Colonial Marines og Dead Space 3. Foreløpig ser det ut forhåndsbestillingsutvalget er begrenset til titler fra utgiveren EA.

Anton Hagberg og Komplett.no har ambisjoner. (Foto: Morten Rakke)

– Mange av våre kunder er spillentusiaster, eller gamere som vi liker å kalle dem. Vi ønsker å levere raskt, og ser at trenden for fysiske spill er fallende, og at en stadig større andel av spill kjøpes digitalt, forteller Komplett.nos kommersielle direktør, Anton Hagberg.

Det er også verdt å merke seg at flere av titlene er knyttet til enkelte andre digitale plattformer. EA-spill må aktiveres i nettjenesten Origin, mens med en rekke andre spill må man gå gjennom markedslederen Steam.

Komplett.no har også store ambisjoner om å utvide innholdskatalogen betydelig i løpet av det kommende året. Pressemeldingen forteller at målet er å nå nærmere 1500 tilgjengelige titler i løpet av 2013. Markedslederen Steam har for øyeblikket like over 1800 titler oppført, mens konkurrenten GamersGate kan skilte med over 4400 spill.

Nå kan du laste ned spill fra Komplett.no. (Faksimile: http://www.komplett.no/)

Mange om beinet

Komplett.no skal dermed konkurrere i samme landskap som de norske nedlastningstjenestene Spaceworld.no, Elkjøp.no og Viagame.no. En kjapp prissammenligning på noen av de største titlene viser at den nye tjenesten holder seg på samme prisnivå som de andre norske tjenestene. I forhold til internasjonale Steam er mange spill faktisk hakket rimeligere på Komplett.nos tjeneste.

I 2011 gjorde Gamer.no en omfattende test av digitale nettbutikker der vi så på faktorer som utvalg, pris og brukervennlighet. Den gang stakk Direct2Drive av med pokalen, mens Games for Windows Live måtte ta på seg taperhatten.

Les også: Vi kårer den beste digitale spillbutikken Les også: EAs nettbutikk ankommer Mac

Siste fra forsiden