Konami avslører PES 2012

Fotballserien er tilbake også i år.

Fotballkrigen mellom Electronic Arts og Konami raser videre, og nå er det klart hva Konami planlegger å stille med til høsten. PES 2012 er offisielt kunngjort for PS3, Xbox 360, PC, Wii, PSP og PS2(!), og nok en gang skrytes det av eksklusive lisenser for UEFA Champions League og UEFA Europa League.

– For meg er det ultimate målet med PES-serien å sørge for at det folk ser når de går på kamp eller ser en stor kamp på TV matches av opplevelsen på konsollen deres, sier kreativ produsent Shingo «Seabass» Takatsuka i en pressemelding.

Omfattende videopresentasjon av PES 2012.

Han fortsetter:

– Derfor har vi, i samråd med fotballfans fra hele verden, jobbet utrettelig for å finne ut hvordan vi kan forene hvordan fotball spilles i virkeligheten med vårt spill. Dette er nøkkelen til PES 2012, og nøkkelen til å tilby den ultimate fotballopplevelsen på konsoll.

Et av hovedfokusene denne gangen er på lagarbeid, og spillets nye kunstige intelligens skal sørge for at spillopplevelsen gir følelsen av å være på et virkelig fotballag.

Vi loves også et åpnere og friere angrepsspill, og lagkamerater som både går på løp og støtter opp i en-mot-en-situasjoner. Spillerne kan også gå på falske løp for å trekke forsvarerne ut av posisjonene deres.

Bilde fra videoen.

Men det er ikke bare angrepsspillet som har fått oppmerksomhet. Sonemarkering og posisjonering i forsvaret skal også være forbedret. Dataspillerne skal være mye flinkere til å posisjonere seg og holde forsvarslinjen.

Utviklerne har også lagt inn et nytt system som raskt lar deg velge nøyaktig hvilken spiller du vil ta kontroll over. Ellers skrytes det av bedre dødballsituasjoner, mer nøyaktige kollisjoner mellom spillerne og mer realistiske gjengivelser av de lisensierte spillerne.

Konami planlegger å gi ut ytterligere informasjon om spillets forbedringer og funksjoner i månedene som kommer.

Merk: Bildet i toppen er fra PES 2011.

Siste fra forsiden