Konsollannonseringer før E3?

Sony-topp hinter om PS4-avduking i mai, GameInformer tror vi får annonseringer i mars.

Dagens konsollgenerasjon har holdt det gående svært lenge, men nå ser det endelig ut til at Sony og Microsoft snart vil annonsere sine nestegenerasjonskonsoller.

Nettstedet Videogamer har plukket opp rykter fra det nyeste bladet GameInformer, som mener å vite noe om planene til de to gigantene.

– Vi hører at både Sony og Microsoft planlegger omfattende pressekonferanser i Apple-stil for å avduke plattformene sine nær Game Developers Conference sent i mars. E3 i juni kan være industriens viktigste messe, men begge selskapene ønsker å gi systemene sine et eget fokus, skriver bladet.

Dette betyr visstnok ikke at E3 blir helt uten spennende overraskelser. GameInformer mener at begge selskapene har flere spillannonseringer å by på for den glorete, amerikanske messen.

Videre mener GameInformer at Sonys nestegenerasjonskonsoll vil lanseres før Microsofts konsoll. Sony skal være fast bestemt på å ikke komme sist nok en gang, og bladet stiller spørsmålstegn ved om Microsoft er «motivert» til å hindre dette i å skje.

Det er knyttet stor usikkerhet til kontrollmetodene for den neste generasjonen. (Bilde: Evan-Amos/Wikipedia)

PlayStation-annonsering i mai?

Vi vet ikke hvor GameInformer har fått sin informasjon fra, men det ser ut som i alle fall Sony planlegger å annonsere sin neste PlayStation-modell før E3.

Sony-toppen Hiroshi Sakamoto har nemlig kommet med noen interessante kommentarer, som nettstedet The Sixth Axis har plukket opp. På spørsmål om Sonys neste konsoll sier han følgende:

– Det er fortsatt en stor hemmelighet, men våre venner i PlayStation gjør seg klare. Det eneste jeg for øyeblikket kan si er at vi er fokusert på spillmessen E3, som vil finne sted i juni. Men en annonsering kan komme før det, kanskje til og med i mai.

Analytikeren Colin Sebastian har også tro på en avduking i år, ifølge nettstedet VG247:

– Årets E3 vil bli den viktigste konferansen siden år 2000. Vi fortsetter å forvente at både Sony og Microsoft skal holde dedikerte arrangementer før E3, for å annonsere sine plattformer.

Sebastian tror forøvrig også at maskinvaren i de nye konsollene vil bestå av standard PC-komponenter i toppsjiktet, i stedet for skreddersydde brikkesett. Dessuten tror han de vil fokusere på både digital og fysisk distribusjon, forbedret stemme- og bevegelseskontroll, omfattende multimediaegenskaper og relativt lave lanseringspriser.

Som mange andre tror Sebastian også at dette blir året Apple og Google for alvor starter sin kamp om TV-skjermene våre, så Sony og Microsoft ser ut til å få hard konkurranse når de lanserer sine nestegenerasjonskonsoller.

Les også
Bygg romskip og baser i Space Engineers

Les også: Valve: – Vi lager vår egen Steam-boks
Les også: Nå begynner slutten for PlayStation 2

Siste fra forsiden