Kritikerrost rollespill sluppet på iOS

The World Ends with You: Solo Remix endrer en hel del på formelen.

I løpet av helgen annonserte Square Enix at det fire år gamle Nintendo DS-spillet The World Ends with You skulle bli gjort tilgjengelig på iPhone og iPad i dag. Annonseringen kom på tampen av en nedtellingsklokke som begynte å tikke forrige uke. Den nye utgaven har fått navnet The World Ends with You: Solo Remix, og inneholder en rekke forandringer.

I spillet følger vi Neku som på mystisk vis har fått beskjed om at han har kun syv dager igjen før han elimineres fra verdenen. For å kunne leve videre må han utføre en rekke oppdrag i den fargerike japanske bydelen Shibuya.

Det berøringsbaserte to-skjermsspillet, der man opprinnelig styrer to figurer samtidig på hver sin skjerm, skal omformes for å passe inn på Apple-produktene. Den største forandringen er at kampene nå foregår på én skjerm i stedet for to, og at man nå kun har kontroll over én figur.

The World Ends with You tar steget over til iOS.

Square Enix har også satt alle høydefinisjonskluter til, slik at spillet skal se svært godt ut på de høyoppløselige iOS-dingsene. Ellers fristes det med twitterintegrasjon, tilgang på lydspor og en liten neve med andre nye småforandringer.

Om disse forandringene er nok til å få fansen til å punge ut 126 kr (140 kr for iPad-utgaven) er litt vanskelig å spå. Særlig den drastiske kampsystemforandringen kan være litt vanskelig å akseptere. Nintendo DS-utgaven maktet å imponere kritikerne svært mye, så iOS-utgaven har mye å leve opp til.

Les også: Anmeldelse: Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance Les også: Square Enix imponerer med ny spillmotor

The World Ends with You: Solo Remix-trailer.

Siste fra forsiden