– Kroken på døra for L.A. Noire-utvikleren igjen

Team Bondi skal ha slitt med å finne utgiver til Whore of the Orient.

Oppdatering: Sjefen for Kennedy Miller Mitchell, Doug Mitchell, har gitt en kommentar til ryktene overfor MCV. Han forteller at de fremdeles jobber med å finne en utgiver for Whore of the Orient, men kunne ikke fortelle noe om hva som skjer med de ansatte i utviklingsstudioet.

Opprinnelig sak følger.

Ifølge kilder Player Attack og MCV har snakket med står det ikke så bra til med restene av Team Bondi. Sist vi hørte hadde utvikleren store håp om å gi ut et nytt spill kalt Whore of the Orient, men nå ser det ut til at Team Bondi, med eieren Kennedy Miller Mitchell i ryggen, står alene uten en utgiver i ryggen.

Whore of the Orient-utviklerne skal nå være jobbløse, etter at de ikke greide å sikre seg midler til videre utvikling.

På et tidspunkt i fjor skal Warner Bros. ha stått som utgiver, men før jul trakk de seg angivelig fra prosjektet. Dette hevder et blogginnlegg fra en tidligere Team Bondi-ansatts samboer (via Twitter-brukeren superannuation). Ifølge innlegget, som ble lagt ut i januar, skal planen ha vært å finne en ny utgiver innen april.

Det eneste bildet vi har fra Whore of the Orient. (Skjermbilde: PC Gamer)

Selv nå vet vi svært lite om Whore of the Orient. Spillet ble anonsert i november i fjor, uten stort mer av info enn at det skulle komme til neste generasjons konsoller. Vi fikk likevel vite litt fra spillets nettside i august, før det plutselig ble fjernet. Der kom det frem at settingen var Shanghai i 1936, og at tematikken sveipet innom vestlig maktbruk og kinesisk nasjonalisme.

Trøbblete Team Bondi

Team Bondis forrige prosjekt, L.A. Noire hadde en lang og strabasiøs utviklingshistorie. Det tok syv år å lage spillet, og prosjektet rakk på de årene å skifte utgiver og plattformer. Ikke minst ble spillet utsatt flere ganger, før det til slutt kom ut i 2011.

L.A. Noire fikk jevnt over god kritikk og har solgt over 5 millioner kopier. Likevel valgte utgiver Rockstar å avslutte samarbeidet. Team Bondis eiendeler ble da solgt til Kennedy Miller Mitchell, mens Rockstar holder på L.A. Noire-lisensen. Dette blir dermed utviklerens andre nedstenging på 2 år.

Studioet har også vært grobunn for en del kontroverser, med misfornøyde ansatte og utelatte krediteringer i rulleteksten til L.A. Nore.

Les mer om Whore of the OrientLes vår anmeldelse av L.A. Noire

Siste fra forsiden