Kun 100 solgte Xbox One-konsoller i Japan for et par uker siden

Microsoft sliter med markedsandelene i østen.

Microsoft

Japanerne er trofaste mot konsollene produsert i hjemlandet viser salgstall fra forrige uke publisert av Media Center.

Mens både Sony og Nintendo kunne rapportere om forholdsvis gode tall for sine maskiner, ble det ikke solgt flere enn 100 Xbox One-konsoller i Japan uke 25. Det må man kunne kalle beskjedent i et land med over 125 millioner innbyggere.

Det er ikke mange japanere som har en sånn foran tv-apparatet.

Nintendo 3DS best

Ikke overraskende er det Nintendos håndholdte 3DS som solgte best i landet som virkelig har omfavnet håndholdt spilling. Konsollen har for lengst bikket 50 millioner solgte verden over, og forrige uke ble det omsatt 25 772 nye 3DS-maskiner i Japan om man regner med alle de forskjellige modellene.

Selv om Nintendos Wii U ikke er å regne som noen internasjonal suksess, tok konsollen andreplassen på salgslistene i hjemlandet mellom 8. og 14 juni. Hele 16 413 maskiner fant vegen til japanske hjem forrige uke.

Vinneren av forrige ukes salgstall i Japan.

Sonys nyeste stuekonsoll, PlayStation 4 ─ Xbox Ones hovedkonkurrent ─ solgte en anelse mer enn sin amerikanske motstander. Med 10 822 solgte enheter sikret PlayStation 4 tredje plassen. Det er verdt å nevne at forrige generasjons PlayStation 3 solgte mer enn 26 ganger så mye som Xbox One, og endte på 2633 solgte konsoller. Til og med Vita TV solgte mer enn Microsofts flaggskip.

Den tidligere sjefen for Microsoft i Japan, Takashi Sensui, sa allerede i oktober at de er misfornøyde med Xbox One-salget. En måned senere tok han sin hatt og gikk på bakgrunn av de labre salgstallene.

Det spørs om det er håpløst for Microsoft, som aldri egentlig har slått an i Japan med sine konsoller, å snu denne trenden. Kanskje vil det hjelpe at Xbox One nå blir bakoverkompatibel?

Siste fra forsiden