Lag dine egne testkamre

Vi vet når du kan leke med Portal 2s gratis kartverktøy.

Plattformhjernetrimmeren Portal 2 har vært en gedigen suksess, og overvant både fans og kritikere da det kom tidlig i fjor. Valve hviler ikke på laurbærene av den grunn, og har allerede belønnet trofaste spillere med gratistutvidelsen «Peer Review». Snart kommer nummer to.

Som først meldt i høst jobbes det hardt med et gratis kartverktøy til Portal 2, og i går ble det klart at snekringen av testkammer åpner for Windows- og OS X-spillere den 8. mai.

Valve velger favoritter

«Perpetual Testing Initiative» lastes ned automatisk, og lar de med håp om å tyne andres små grå dele verkene sine gjennom Steam Workshop. Der skal det være tilsvarende enkelt å hente ned andres brett. De aller beste brettene i Valves øyne skal faktisk lastes ned automatisk for alle med spillet.

Verktøyet, eller testinitiativet om du vil, skal også komme i en forenklet versjon som kan kjøre mens du selv spiller. Så blir det enda litt lettere å finslipe de aller trangeste gåtene.

Om du setter mer pris på andres kreativitet enn egen, kan du jo lese denne artikkelen om hvordan Portal 2 ble til. Der avsløres det blant annet at verken GlaDOS, Chell eller portalene egentlig skulle være med i oppfølgeren.

Portal 2 er at av de best mottatte spillene de siste årene, og vår anmelder greide heller ikke å få nok av den finurlige gåteløsingen. Den fikk ham til å føle seg som verdens smarteste idiot.

Les også: Slik er det å jobbe for Valve
Les også: – Steam kommer snart til Linux

Siste fra forsiden