Lager hyllest til de klassiske pek-og-klikk-spillene

– Vi vil gjenopplive den gode, gamle humoren fra spill som Day of the Tentacle.

Intuit by Design

Vincent the Vampire er et pek-og-klikk-spill inspirert av sine klassiske forgjengere, og en hyllest til sjangeren. Det australske utviklerstudioet Intuit by Design har tatt til Kickstarter for å finansiere spillet, som de håper kan drive pek-og-klikk-spill fremover ved å tilføre sjangeren noe nytt:

– Vi ønsker å minimere frustrasjonen som oppstår av å bli sittende fast, og derfor byr spillet vårt på flere måter å løse hver oppgave, forteller skaperne på Kickstarter.

I tillegg vil en rekke sideoppdrag utdype historien og la deg finne ut mer om både Vincent og de andre figurene du møter på. Her vil du få muligheten til å se verdenen gjennom de andre figurenes øyne, noe som kan gi deg et nytt perspektiv på hva som foregår.

Mørkere historie

Skaperne ønsker å gjenopplive den klassiske humoren fra spill som Day of the Tentacle, Grim Fandango og Sam and Max. Ifølge spillets Kickstarter-side forteller imidlertid Vincent the Vampire en mørkere historie og er rettet mot et mer voksent publikum.

Du spiller som Vincent, en uheldig kontorist som havner på feil sted til feil tid. Etter å ha fått sparken fra jobben sin drar Vincent på nattklubb der han møter en vampyr, og når han våkner dagen etter er han død. I et forsøk på å finne ut hva som skjedde forviller Vincent seg inn i et ondt komplott om å ta over verdenen, og han er den eneste som gidder å gjøre noe for å stanse det.

Handlingen utspiller seg i en fallferdig by, på en tapt øy, der flertallet av innbyggerne er vampyrer, varulver eller cyborger. Utvikleren lover en by full av interessante og unike figurer, blant annet en munk gjenfødt som en potteplante.

Flere spillskapere går bakover i tid

Kun fire dager etter Intuit by Design sparket i gang sin Kickstarter-kampanje, lanserte pek-og-klikk-veteranene Ron Gilbert og Gary Winnick sin egen kampanje for «et nytt eventyrspill i god, gammel stil». Spillet, som har fått navnet Thimbleweed Park, er en åndelig oppfølger til Maniac Mansion fra 1987.

Mens Thumbleweed Park allerede har samlet inn mer enn de omtrent 2,5 millioner kronene de ba om, har Vincent the Vampire enda et stykke å gå til målet sitt på nesten 175 000 kroner.

Vincent the Vampire kommer først og fremst til PC, med muligheter for iOS- og Android-versjoner dersom Kickstarter-kapanjen overgår den første målsummen.

Et amerikansk ektepar lager pek-og-klikk-spill om sin bortgåtte sønn:
That Dragon, Cancer skal vise hvordan det er å leve med døden i huset »

Siste fra forsiden