Lavere vekst for FarmVille-utvikler

Zyngas profitt har sunket kraftig.

Veksten til skaperne av Facebook-farsotten FarmVille ser ut til å ha stoppet opp. I kvartalet som sluttet 30. juni tjente de 1,3 millioner dollar, det vil si en nedgang på cirka 95% fra samme kvartal i fjor. Da tjente selskapet 27,2 millioner dollar. Dette melder bransjenettstedet Gamasutra.

Dette er ikke en Zynga-utgivelse.

Omsetningen har imidlertid fortsatt å øke. Selskapet omsatte for 279,1 millioner i løpet av kvartalet, som er opp cirka 15 prosent i forhold til de 242,9 millionene selskapet omsatte for i samme kvartal i fjor.

Zynga mener at de lavere inntektene skyldes to viktige faktorer. For det første hadde de ikke lansert noen nye spill før Empires and Allies kom 31. mars, og for det andre hadde de brukt mer enn vanlig på å nyansettelser og utvidelse av driften.

Men det faktum at antall daglige brukere har sunket fra 62 millioner til 59 millioner har utvilsomt også spilt en rolle. I tillegg er det nok vanskelig å se bort fra at Electronic Arts har knabbet en god del av Zyngas brukere. The Sims Social er ifølge Gamasutra det raskest voksende spillet på Facebook, og det er kun Zyngas CityVille som er mer populært.

Siste fra forsiden