Legendariske System Shock 2 kan få relansering

Nytt studio kobles til action-rollespillet fra 90-tallet.

System Shock-spillene har en svært høy stjerne hos PC-spillerne, og mange mener det originale System Shock var spillet som introduserte den typen åpne, involverende førsteperson actionspill som Dishonored, BioShock og Deus Ex. Spillene lot oss utforske store og åpne miljøer, for å stoppe den stormannsgale datamaskinen SHODAN.

Nå vil ryktene ha det til at System Shock 2 skal relanseres på nettbutikken GOG, innen svært kort tid. Det er nettstedet Flesh Eating Zipper som hevder å ha fått informasjon om relanseringen fra en kilde de ikke ønsker å navngi.

Ifølge artikkelen deres arrangeres relanseringen av et nytt studio, og i en oppdatering lenker de til nettstedet til et selskap som heter Night Dive Studios. På Night Dives nettsted lenkes det igjen til Flesh Eating Zipper-artikkelen, og den relativt ferske Facebook-siden deres er full av System Shock 2-relaterte oppdateringer.

Night Dive Studios skal være en utvikler dedikert til å lage originale og nytenkende spill med et sterkt fokus på givende og gode spillopplevelser, men de skriver også at de «spesialiserer seg på å finne klassiske, bortglemte PC-spill og bringe dem til moderne spillere».

PC Gamer, som også har lagt merke til ryktene, har undersøkt saken og funnet ut at Night Dive Studios ledes av en tidligere grafikk-artist fra Sony Online Entertainment ved navn Stephen Kick.

– Aldri gi opp håpet

GOG har på sin side ikke kommentert ryktene. Det nærmeste vi kommer er en desember-datert forumpost fra GOGs markedsføringssjef, Trevor Longino, hvor han svarer en bruker som mener System Shock-spillene aldri vil komme til GOG, på grunn av uklarhetene rundt rettighetene.

I den posten skriver Longino enkelt og greit «Aldri gi opp håpet ;)». Om dagens rykter faktisk stemmer, er det sannsynlig at lanseringen var under forberedelse allerede i desember.

Ifølge Flesh Eating Zipper vil en Steam-lansering følge senere, men det er ikke klart når. Nettstedet hevder også at spillet vil lanseres med massevis av ekstramateriale.

System Shock-spillene har blitt nærmest sagnomsuste for GOG-brukerne, og dette er ikke første gangen mange har trodd at de skulle relanseres på tjenesten. Vi finner forhåpentligvis snart ut om de har rett denne gangen.

Les også: Fans har oppdatert Thief II og System Shock 2
Les også: System Shock-utvikler til Valve

Siste fra forsiden