Microsoft Flight Simulator

Lekre videosnutter fra Microsoft Flight Simulator

Flysimulatoren ser fortsatt skikkelig flott ut.

For meg personlig var avsløringen av et nytt Microsoft Flight Simulator-spill den største nyheten fra årets E3. Seriens forrige spill har gitt meg enorme mengder avslappende (og av og til, ikke fullt så avslappende) underholdning, men det kom ut i 2006 og på tross av utrolige tredjepartsmodifikasjoner som har holdt liv i spillet i over ti år, er det på tide med noe nytt.

Hele verden er med

Offisielt skjermbilde.

I nye Flight Simulator skal vi nok en gang få lov til å fly over hele verden, i alt fra småfly til svære passasjerfly, og spillet skal bruke AI-teknologien Azure AI kombinert med satellittdata for å gjenskape kloden vår i virtuell form.

I tiden som har gått siden annonseringen har Microsoft lagt ut diverse videosnutter fra spillet på nettstedet sitt, og nå har en bruker samlet disse (samt noen skjermbilder) i en ny, uoffisiell trailer. Det er mye som imponerer her, blant annet skyene som simuleres i hurtig hastighet. Ta en titt på videoen i toppen.

Åpne spørsmål

Det er fortsatt en del åpne spørsmål rundt spillet – for eksempel hva slags forretningsmodell som skal brukes og hvorvidt det kan spilles «offline» eller er avhengig av strømming av data – men Microsoft har for eksempel sagt at spillet vil støtte modifikasjoner.

De som er interessert i å følge med på utviklingen av Microsoft Flight Simulator kan bli med i et «insider program», der de blant annet får tilgang på ekstra informasjon og tidligversjoner av spillet.

Den ferdige versjonen av Microsoft Flight SImulator skal slippes på Xbox One og PC.

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på det norske nettstedet Spillhistorie.no. Der kan du lese om både nye og gamle spill. Her er et knippe andre saker fra nettstedet:

Siste fra forsiden