Lemmings kommer til Vita

Grønnskollingene går fortsatt rett frem, samme hva de støter på.

Lemmings kommer snart til Sonys håndholdte Vita-konsoll, i form av Lemmings Touch. Som vanlig i serien er målet å lede en gjeng småkryp fra start til mål i todimensjonale miljøer fulle av hindringer, og dette gjør du ved å gi de ulike figurene forskjellige oppgaver. De kan for eksempel bygge broer over stup eller grave seg gjennom vegger.

Lemmings Touch byr på 100 nivåer, og du får blant annet utforske nye miljøer slik som et godteriland og verdensrommet. Spillet lar deg gi ordrene dine ved hjelp av den trykksensitive Vita-skjermen.

Du må også manipulere interaktive elementer i nivåene. Du kan for eksempel stille inn siktet på kanoner og trampoliner eller bevege plattformer for å sikre at de små krabatene dine havner på riktig sted. Enkelte av dem har forresten ondsinnede hensikter, og vil sabotere for deg underveis.

Tradisjonsrik serie

Det originale Lemmings ble skapt i 1991, av den skotske spillutvikleren DMA Design. I dag heter de Rockstar North, og er aktuelle med et spill som ikke minner noe som helst om deres søte nittitallssuksess, nemlig Grand Theft Auto V. I anledning seriens 20-årsjubileum tok vi en omfattende titt på Amiga-versjonen av Lemmings for et par år siden.

Lemmings-serien havnet i Sonys eie da selskapet kjøpte den britiske spillutgiveren Psygnosis. Under deres ledelse har vi blant annet fått en PSP-utgave av Lemmings.

Les også vårt tilbakeblikk på Lemmings-aktige Benefactor, fra Battlefield-skaperne Digital Illusions.

Det nye Lemmings-spillet.

Siste fra forsiden