Lineage legges ned i Vesten

MMO-spillet var en gang størst i verden. Nå er det slutt.

Det koreanske MMO-spillet Lineage ble lansert i 1998, og ifølge nettstedet MMOG Charts utviklet det seg raskt til verdens mest spilte massive flerspillerspill. Denne tittelen holdt det nesten helt til World of Warcraft ble lansert i 2005.

Spillet har alltid vært mest populært i sitt hjemland, Korea, hvor det fortsatt har nok brukere til at det tjener penger. Men nå har utgiver NCsoft besluttet å stenge serverne som driver spillet i Vesten.

– Etter nøye vurderinger har NCsoft tatt den vanskelige beslutningen om å stenge Lineage-serverne for de vestlige markedene. Etter over ti år har spillet nå kommet til et punkt hvor det ikke er finansielt levedyktig i vesten. 29. juni 2011 vil alle de originale Lineage-serverne i Nord-Amerika stenges permanent, sier selskapet i en beskjed på spillets nettsted.

Det er ikke lenger mulig å abonnere på spillet, og NCsoft tilbyr pengene tilbake for alle som har betalt for lengre tid enn de nå får mulighet til å bruke. I de to månedene som er igjen av spillets levetid i Vesten, vil det arrangeres en rekke «events» for spillere som blir med til siste slutt.

Siste fra forsiden