Lokal flerspiller for Xbox-Minecraft

Indiehiten blir enda mer sosial.

Det var ikke bare Forza-serien og Halo 4 som fikk spennende nyheter på Microsofts Spring Showcase. Minecraft ble også vist frem, og konsollutviklerne i 4J Studios stilte seg til disposisjon for spørsmål.

De fortalte at Minecraft på Xbox 360 vil være basert på PC-versjonen 1.6.6, som ble lansert i fjor sommer. Dette var versjonen som kom før «adventure update» la til ting elementer som at man må spise for å holde seg i live.

Fra dette utgangspunktet vil utviklerne utvide spillet videre etter lansering, og funksjoner fra PC-versjonen vil implementeres. En annen funksjon som kommer senere er Kinect-støtten; utviklerne har bekreftet at denne ikke vil være til stede i spillet når det lanseres.

Skjermbilde fra den kommende Xbox 360-versjonen.

Til gjengjeld har de bekreftet at det får flerspiller via delt skjerm, for opp til fire spillere samtidig. Dermed kan du bygge og bo sammen med kjæresten, barna eller venner. Opp til åtte spillere kan spille sammen over Xbox Live. Man kan kun spille med folk på vennelisten, noe utviklerne håper vil hindre at fremmede ødelegger tingene du har laget.

Spillet vil også selges med et innebygd oppslagsverk slik at man slipper å surre rundt på nettet for å finne ut hvordan man lager ting. Dermed blir det mer nybegynnervennlig enn PC-versjonen er nå.

Siden Xbox 360 i motsetning til PC er et lukket system vil ikke konsollutgaven støtte modifikasjoner. Til gjengjeld snakkes det om muligheten til å skreddersy Xbox Live-avataren din med Minecraft-effekter.

Les også: Anmeldelse: Minecraft

Siste fra forsiden