Mafia-skaper demonstrerer rollespillprosjekt

Ultralekker grafikk i middelaldersk rollespill uten magi.

Hovedmannen bak det originale Mafia-spillet, Daniel Vávra jobber med et nytt, ambisiøst prosjekt. Det er et rollespill satt til en åpen, middelaldersk verden, og i motsetning til rollespill flest vil det fokusere tungt på realisme. Det betyr at du ikke kan regne med å svi motstanderne dine med flammekuler og magiske lyn, men i stedet må benytte deg av autentiske, middelalderske våpen.

Spillet benytter seg av CryEngine, og i en lekket video får vi se en presentasjon av et lite sted i spillet. Selv om videoen er film av en skjerm, er det ikke vanskelig å få inntrykk av at dette er et svært lekkert spill med mange avanserte grafikkeffekter. Nettstedet Eurogamer, som fant filmen via sin tsjekkiske søsterside, mener den tilbyr et bilde av hvordan neste-generasjons rollespill vil ta seg ut.

Selve demonstrasjonen kjøres imidlertid på en «to år gammel notebook med Nvidia 555M», ifølge Vávra selv.

Utviklere i arbeid (bilde fra Warhorse-bloggen).

Etter alt å dømme er videoen hentet fra en demonstrasjon for potensielle partnere. På studioets blogg har Vávra fortalt at de jobbet med et «vertical slice» av spillet sitt. Dette betyr at de har tatt et begrenset område og laget det i det samme detaljnivået som de forventer at resten av spillet skal ha. Dermed gir det et godt inntrykk av hva vi kan forvente oss fra det ferdige produktet.

Hvorvidt vi faktisk får et ferdig produkt avhenger imidlertid i stor grad av hvor godt denne presentasjonen faktisk slår an. Hovedinvestoren til spillet vil nemlig ikke kaste penger bort på et spill som ikke har noen kommersiell fremtid. Ifølge Vávra vil utviklingen av prosjektet fortsette hvis tilbakemeldingene er positive. Hvis de er negative, kan det bety kroken på døra for prosjektet.

Om alt går etter planen, og spillet blir ferdigutviklet, vil det etter all sannsynlighet dukke opp på markedet i løpet av 2014 eller 2015. Videoen ser du under artikkelen, og mer informasjon om prosjektet kan du finne på selskapets nettsted.

Les også: Rollespill fra Mafia-veteraner
Les også: De fem beste rollespillene akkurat nå

Siste fra forsiden