– Man må gjøre seg fortjent til Dust 514

Islandske CCP har noen mildt sagt snedige restriksjoner.

LOS ANGELES (Gamer.no): Dust 514 blir en viktig utgivelse for islandske CCP på mange måter. Den viktigste av dem er nok at de endelig får sjansen til å virkelig penetrere massemarkedet og oppnå en størrelse de tidligere kun har drømt om. Dette potensialet ble skrudd ned noe da de annonserte at skytespillet blir PlayStation 3-eksklusivt under Sonys pressekonferanse på mandag.

Det er likevel ingenting sammenlignet med uttalelsene til Haldor Fannar, CCPs teknologisjef, under vårt møte med selskapet under årets E3-messe. Han gjorde det klart at de på ingen måte vil åpne Dust 514 for alle sammen, i hvert fall ikke i første omgang.

Dust 514 er et annerledes skytespill.

– Vi skal faktisk drysse inn spillerne gradvis. Det blir ingen åpningsuke hvor en million mennesker spiller Dust 514. Vi kommer til å porsjonere folk inn i spillet, og la de gjøre seg fortjente til å spille det. Dette var også hvordan vi skapte Eve Online. Mange spør om ikke spillerne blir forbanna av dette, og faktum er at spillverdenen ikke blir interessant om alle er ferske. Alle løper rundt som nyfødte.

Uttalelsen var en del av en større presentasjon, hvor vi fikk se ulike aspekter av det kommende spillet. De forklarte blant annet hvordan man erobrer planeter ved å vinne bakkekrigen om dem, før man bygger en heis opp til verdensrommet. Så fort klonen man styrer dør, så vil alt utstyret dens gå til spille. Derfor må man alltid veie investeringen sin opp mot avkastning, og dette er en viktig del av spillbalansen.

– Vi starter med en seks måneder lang lukket prøveperiode for utvalgte spillere, før vi åpner spillet mer og mer opp med tiden. På den måten unngår vi også problemer med at serverne blir for fulle.

CCP bedyrer likevel at systemene deres har blitt oppgradert nok til å støtte alle som har lyst til å spille, og at de har opprettet nye serverparker for å forsikre seg om at spillere fra verden over kan spille med lav responstid.

Dust 514 utgis neste vår, eksklusivt til PlayStation 3. Spillet skal være et romskytespill som er tett sammenflettet med det suksessrike massive onlinerollespillet Eve Online. Spillere i Dust 514 skal kunne erobre områder og samarbeide med spillere i PC-spillet.

Siste fra forsiden