Feature

Månedens anbefalte Android-spill

Taukutting og zombieslalåm er blant de utvalgte denne måneden.

1: Side 1
2: Side 2

Våren er her, og endelig kan man slenge bort ullgensere, dunjakker og votter. Solen varmer, isen smelter og griller kan fyres opp.

Det er på varme utedager, da konsollen og PC støver ned inne at mobilspillene virkelig får muligheten til å skinne. Du får sol på kroppen, frisk luft og kan samtidig kose deg med mange spillperler.

I løpet av den siste måneden har jeg funnet anbefalinger der du gjør alt fra å løpe slalåm gjennom zombier, kutte tau og styrer din egen maurhær.

Ekkel stemning.

Into the Dead

Sjanger: Action
Pris: Gratis
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: PIKPOK
Spillet kan lastes ned her

Zombiespill har vært populære en god stund nå. Du finner de som skytespill, historiespill, bilspill, puslespill og sikkert flere andre sjangere.

Den kanskje mest populære mobilspillsjangeren er det som kalles «endless runner». Her løper figuren automatisk, og din oppgave er å styre unna hindringer underveis. Temple Run og Subway Surfers er to slike spill. Into the Dead blander zombieskyting og løping sammen med et førstepersons perspektiv.

Her skal du styre deg vei gjennom et hav av zombier ved å flytte deg til høyre eller ventre. Treffer du en zombie blir du spist. Heldigvis finner du også våpen du kan plukke opp som kan hjelpe til å rydde vei. Kontrollene er enkle, du styrer til ved enten å trykke på siden av skjermen, eller vippe telefon den veien du vil løpe. Skyting gjøres med et enkelt trykk midt på skjermen.

Grafikken er veldig bra, og det er en ubehagelig stemning i spillet. Kontrollene er enkle og gode. Det er gøy å jakte på neste toppscore, og se om du greier bare noen få meter til.

Into the Dead blander to populære spillsjangere på en veldig god måte, og er en trygg anbefaling for denne måneden.

En mot en.

Ice Rage

Sjanger: Sport
Pris: 6 kr.
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: HeroCraft Ltd
Spillet kan kjøpes her

Ice Rage har vært tilgjengelig på iOS en god stund, og er et veldig populært spill der. Nå har det endelig funnet veien over til Android. Her spiller man ishockey mot enten datastyrte motstandere, eller andre spillere over nett.

Du har kun en utespiller og en keeper, og spillet er veldig enkelt bygd opp. Du styrer bevegelse med venstre tommel, og skyter eller takler med høyre. Kontrollene er lette å lære seg, og fungerer veldig godt. Kampene er raske, intense og morsomme. Aller mest underholdning får du selvsagt når du spiller mot andre. Den datastyrte motstanderen blir litt vel forutsigbar og gjentagende i sin spillestil, sammenlignet med andre spillere.

Ice Rage er et perfekt spill å plukke fram om du har fem minutter til overs før daten kommer, i et kort friminutt eller mens du venter på tannlegetimen. I de kampene jeg har spilt over nett, både med WiFi og uten har jeg opplevd veldig lite forsinkelse, og jeg kan dessverre ikke skylde på noe tekniske feil når jeg har tapt. Det er lett å finne motstandere, og man kommer raskt igang. Svakheten med spillet er at det er lite variasjon, og det er nok lett å gå lei ganske fort.

Å måle seg mot andre spillere er alltid moro, og i sin enkelhet er Ice Rage et godt spill for både korte og lengre spilløkter.

Morsom grafikk.

Cut the Rope: Time Travel

Sjanger: Hjernetrim
Pris: Gratis
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: ZeptoLab
Spillet kan lastes ned her

Jeg må komme med en tilståelse. Jeg hadde aldri spilt et Cut the Rope-spill før jeg testet dette. Og jeg angrer meg, fordi dette er et av de mest underholdende hjernetrimspillene jeg har spilt på veldig lenge.

Du skal i all hovedsak kutte tau som holder godteri, slik at de faller i munnen på dine to kamerater. Dette er et fysikkbasert spill, og du har kun en sjanse til å gjøre det riktig. Etterhvert som du kommer lenger ut i spillet introduseres nye elementer. Her kan du for eksempel fryse tiden, du må kutte kjettinger, blåse med prompeputer og mye annet. Spillet blir mer og mer komplisert, men greier heldigvis å balansere vanskelighetsgraden godt.

Når du greier et brett får du stjerner og poeng. I tro Angry Birds-stil er det jakten på alle tre stjernene som henger høyest. Jeg greier i hvert fall ikke å gå videre til neste brett før jeg har fått alle tre, noe som kan være usannsynlig irriterende og vanskelig til tider.

Grafikken i spillet er fargerik, morsom og veldig bra gjennomført. Lydene står i stil til det visuelle, og fysikken i spillet er perfekt. Læringskurven er rettferdig, med noen reale utfordringer som virkelig setter igang de små grå.

Lang, lang rekke.

Nimble Quest

Sjanger: Arkade
Pris: Gratis
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Nimblebit LLC
Spillet kan lastes ned her

Jeg husker de gode gamle dagene, da jeg endelig fikk en mobiltelefon som hadde spillet Snake. Jeg satt i time etter time på jakt etter den høyeste poengsummen sammen med den voksende slangen.

Nimble Quest er en morsom vri på Snake. Her styrer du en av flere helter, og i tillegg til å unngå veggene rundt deg må du også kjempe mot monstrene som kommer. Du kan derimot ikke treffe monstrene, da dør du og må begynne på nytt.

Etter hvert samler du sammen flere helter i en lang rekke, og alle har sine styrker og svakheter. Du har ridderen som svinger sverdet, magikeren som kaster ildkuler og skytteren med muskedunder. For å ta livet av monstrene må du komme nærme nok, men samtidig passe på dine egne helters helse. Det er en morsom dans, og du må hele tiden balansere mellom angrep og forsvar.

Kontrollene i spillet er enkle, du sveiper over skjermen den retningen du vil at følget ditt skal bevege seg. Angrepene gjøres automatisk når man er innenfor riktig avstand. I tillegg til alle fiendene dukker det opp flere ting du kan samle sammen, som gir både helse og penger som kan brukes på oppgraderinger.

Snake er et av mine absolutte favorittspill fra gamle dager, og med en moderne og interessant vri på den gamle klassikeren er Nimble Quest vel verdt denne anbefalingen.

Heftig action.

Dungeon Hunter 4

Sjanger: Action/Rollespill
Pris: Gratis
Type: Android, iPhone, iPad
Utvikler: Gameloft
Spillet kan lastes ned her

Dungeon Hunter 4 er et actionrollespill sett ovenfra og ned. Her skal du styre en helt i kampen mot demonene som invaderer verdenen du lever i.

Du starter med å velge en av fire klasser. Den staute krigeren, sverdmesteren, magikeren eller bueskytteren er valgene. Deretter slenges du rett inn i kampen mot et hav av demoner. Helten din styres med venstre tommel, og du angriper fiendene ved å trykke på en knapp i høyre hjørne av skjermen. Utover i spillet får du spesialangrep, som får egne knapper rundt angrepsknappen. Kontrollene i spillet er veldig gode, enkle å lære seg og intuitivt satt opp. Det eneste jeg ikke liker med kontrolloppsettet er at jeg må trykke for hvert eneste angrep jeg gjør. Jeg hadde heller sett at helten min gjorde angrep automatisk når jeg holdt knappen nede.

For det er mange fiender av varierende størrelse og vanskelighetsgrad som skal tas av dage. Noen demoner er små, andre er svære, trege og slår hardt. Helten din plukker opp nytt utstyr som kan benyttes, penger du kan kjøpe våpen for og du går også opp i nivå. Dette gir mer helse, samt at du plasserer poeng i et talenttre.

Historien i spillet er ganske god, grafikken er upåklagelig og mye av dialogen har stemmeskuespill. Dette er et av de mest gjennomførte rollespillene jeg har testet på mobil, og poengsummen trekkes kun ned av presset mot å bruke penger utover i spillet. Du kan nemlig kjøpe en rekke oppgraderinger, og etterhvert føles det nesten som om du må for å komme deg videre. Unødvendig, for dette er et meget bra spill.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden