Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte spill til mobil og nettbrett

Lykke er marsipan i skåla, julebrus i glasset, og et godt spill på iPad-en.

1: Side 1
2: Side 2

Vi har akkurat passert Black Friday, og hoppet rett inn i desember. Det betyr at julestresset for alvor begynner å sette seg i det norsk folk. Gaver skal handles, mat skal lages og alle skal vaske hus og hjem.

Da er det enda godt at mobilspillene fortsetter sin vante gang, og også november har gitt oss en rekke gode spill til både Android og iOS. Her finner du alt fra avslappende plattformspill til actionfylte slåssespill.

Ha en god adventstid alle sammen!

Slå gata sønder og sammen.

Beat Street

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: Lucky Kat Studios

Last ned Beat Street: iOS,Android. Pris: Gratis.

Beat Street er et retroinspirert sideskrollende slåssespill som tydelig henter inspirasjon fra spill som blant annet Streets of Rage. Utviklerne har tilpasset spilltypen perfekt til berøringsskjerm, og her trenger du faktisk ikke mer enn en tommel for å gjøre alt som trengs i spillet.

Du trykker og sveiper med en finger for å bevege figuren din, samt for å gjøre en rekke kule angrep. Det fungerer meget bra, og de ukompliserte kontrollene gjør spillet enda bedre. Det er imidlertid ikke uten litt ekstra krydder. Du kan lenke sammen kombinasjoner som fyller opp et superangrep. Dette angrepet rydder unna rubbel og bit på skjermen, og det er utrolig tilfredsstillende når du endelig får brukt det.

Svakheten til Beat Street ligger i lite variasjon og litt kjedelig nivådesign, men kampene er aldri langt unna, og det er alltid gøy å se hva det neste brettet bringer. Enkel og morsom underholdning.

Foolball

Teit sport, men morsom.

Sjanger: Action
System: iOS
Utvikler: Sapeli Studio Oy

Last ned Foolball: iOS. Pris: Gratis.

Les også
Månedens ti anbefalte spill på mobil og nettbrett

Foolball er en teit, morsom og voldelig middelaldersport der man møtes en mot en, og hoffnarren brukes som ball. Man må svinge øksa eller sverdet for å slå narren mot det brennende målet til motstanderen, og førstemann til tre mål har vunnet. Taperen slukes av et tentakkel-monster.

Det er herlig teit, og ganske så moro. Kontrollene er enkle og greie, du beveger og svinger med ulike knapper på skjermen. Kampene er korte og underholdende, og det er alltid kort vei til den neste. Bare en match til-syndromet sparker fort inn, og spillet passer fint til både korte og lengre spilløkter.

Etter hvert kan det bli litt repeterende, men med variasjon i utforming og størrelse av målet, samt ulike gjenstander på spillfeltet skjer det i det minste noe annerledes fra match til match. Det er også mange figurer å låse opp, og jeg har enda til gode å synes Foolball er kjedelig.

Starman

Nydelig spill!

Sjanger: Gåteløsning
System: iOS
Utvikler: nada studio

Last ned Starman: iOS. Pris: 44 kroner.

Starman er nok det peneste spillet jeg har spilt på mobilen i november. Den visuelle stilen er nydelig, og et tilsynelatende svart og hvitt spill bruker etterhvert farger på en flott måte. Stilen passer også godt sammen med atmosfæren og tempoet i spillet.

Starman sammenlignes med Monument Valley, noe som kan forstås, men det har allikevel så mye unikt ved seg at det nesten er en litt urettferdig sammenligning. De ulike nivåene man må igjennom kan minne om det kritikerroste spillet, men både gåtene man treffer på, samt hva spillet gjør og forteller utenfor disse brettene er utrolig fascinerende.

I tillegg til å manøvrere figuren fra A til B så er målet å samle sammen små lys på hvert brett. Disse brettene gir du videre til et lite vesen i en skog, som gjør lysene om til sommerfugler. Svakheten i spillet ligger i at det blir litt mye frem og tilbake, prøving og feiling på brettene, og det kan føles litt tregt til tider.

Uansett et flott spill jeg anbefaler alle å gi en sjanse.

Puzzle Fighter

Ready, fight!

Sjanger: Slåssing, hjernetrim
System: iOS, Android
Utvikler: Capcom

Last ned Puzzle Fighter: iOS, Android. Pris: Gratis.

Puzzle Fighter er en blanding av sjangere jeg ikke nødvendigvis har vært veldig glad i tidligere, men det er et eller annet med dette spillet jeg liker godt. Det at det finnes en hel haug med velkjente figurer fra Capcom-universet hjelper på.

Animasjoner og den visuelle stilen er bra og vellaget. Jeg synes også det Tetris-aktige minispillet, der man skal matche fargene på fallende klosser med hverandre er morsomt og intenst, spesielt når man spiller mot andre over nett.

Ved å matche farger gjør man angrep. Få klosser er enklere angrep, men jo større kombinasjonen blir, jo hardere slår du. Det er morsomt, en kamp går fort og det er lett å ta en til. Det betyr imidlertid ikke at spillet er uten svakheter.

Det er veldig mye repetisjon i spillet, og man har noen kjipe gratisspill-sperrer man møter på underveis. Uansett så har ikke dette drept gleden for meg, og jeg tar til stadighet en kamp eller sju når tiden måtte passe.

Shadow Fight 3

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: Nekki Limited

Last ned Shadow Fight 3: iOS, Android. Pris: Gratis.

Shadow Fight 3 er en kul blanding av rent slåssespill og litt rollespill, i og med at du forbedrer figuren din over tid. Det er morsomt å se utviklingen, det er gøy å samle sammen alt utstyret og se tallene bli større, og det er innmari kult når men faktisk slåss mot en motstander.

Enda et slåssespill.

En morsom vri på det hele er at slåssestilen din endrer seg alt etter hvordan våpen du bruker. Dette oppfordrer til eksperimentering, og gir spillet litt ekstra dybde. Kampene er også veldig bra, men det kan til tider nesten være litt vel utilgivelig vanskelig. Kontrollene er gode, men den minste feil kan nesten være avgjørende i visse kamper.

Spillet ser utrolig bra ut, med flotte animasjoner, detaljerte figurer og mange og varierte kamparenaer. Det er litt mye repetisjon, også i dette spillet, men når det er så morsomme kamper, og det ser så bra ut, så gjør det veldig lite.

Trolig et av de aller beste slåssespillene jeg har spilt på en mobil.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden