Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens ti anbefalte spill til mobil og nettbrett

Lykke er marsipan i skåla, julebrus i glasset, og et godt spill på iPad-en.

1: Side 1
2: Side 2

White Night

Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android
Utvikler: Playdigious

Last ned White Night: iOS, Android. Pris: 46 - 55 kroner.

Det mangler ikke på spill som bruker svart og hvitt som fargepallett i spill, og White Night er ikke engang alene på månedens liste. Men det er ikke så mange spill som bruker denne stilen aktivt som en del av spillmekanikken.

Veldig kul og gjennomført stil.

Her brukes det minimale både i gåteløsning og mot spillets fiender. Du må bruke lys og mørke for å finne ledetråder og løse gåter underveis, og det er både effektivt og skaper en guffen og ubehagelig atmosfære i spillet.

Stilen, satt sammen med god kvalitet på historie, dialog og stemmeskuespill gjør at dette er et god opplevelse på telefon. Som med mange andre pek og klikk-spill er det litt knot å trykke på små objekter til tider, men utover dette er spillet godt tilpasset formatet. Det er også deillig å spille et spill som koster en fast pris, og som er helt uten andre måter å suge penger ut av spilleren på, noe man ofte kan se i mobilspill.

Ocmo

Strekk ut tentakkelen.

Sjanger: Plattform
System: iOS
Utvikler: Team Ocmo

Last ned Ocmo: iOS. Pris: 55 kroner.

Ocmo er et plattformspill der du styrer et lite, svart tentakkelmonster. Eller, monster er ikke helt riktig, for den lille fyren er egentlig ganske søt, selv med en hel haug med tentakler. Du bruker disse tentaklene for å gripe tak i vegger eller andre objekter på skjermen, og svinger deg videre til neste sted å gripe fatt i noe.

Du gjør dette ved å trykke og dobbeltrykke på skjermen, og kontrollene fungerer veldig godt. Det er imidlertid ikke alltid Taklus (Ja, jeg kaller han for det) griper det jeg vil at han skal gjøre, og da blir jeg frustrert. Men jeg mistenker at det er min feil, ikke hans, noe jeg aldri vil innrømme.

Den visuelle stilen passer meget godt til spillet, og utviklerne er ikke redd for å sette deg på en skikkelig prøve. Det er vanskelig, men det er også veldig tilfredsstillende når man endelig kommer seg videre.

Les også
Månedens ti anbefalte spill til mobil og nettbrett

The Inner World: The Last Wind Monk

Månedens mest sjarmerende figur.

Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android (Og en rekke andre plattformer)
Utvikler: Studio Fizbin

Last ned The Inner World: The Last Wind Monk: iOS, Android. Pris: 55 kroner.

The Inner World har en sjarmerende verden, gode figurer og en herlig stil, og etter å ha spilt og anbefalt det første spillet tilbake i 2013, tenkte jeg at det var på sin plass med en oppfølger til det morsomme spillet.

Den oppfølgeren har nå kommet, og Studio Fizbin leverer nok en gang varene med et meget solid pek og klikk-eventyr. De samme rollefigurene er tilbake atter en gang, og den samme tørre, herlige humoren er på plass, og krydrer en god, underholdende og tidvis veldig samfunnsaktuelle historie på en meget god måte. De rører innom store og alvorlige temaer i løpet av spillet, men gjør det på en moden og god måte.

Gåtene er tidvis skikkelig vanskelige, men jeg stod aldri fast så lenge at jeg skrudde av. De har også greid å gi spilleren følelsen av at gåtene er en naturlig del av historien og driven i spillet, og ikke bare et hinder for hinderets del, noe jeg setter pris på.

Studio Fizbin er nok et eksempel på at det gror godt i tysk spillindustri, og mange av de aller beste eventyrspillene de siste årene har kommet herfra.

Lineage 2: Revolution

Det er mye som skjer på en gang her.

Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: Netmarble Games

Last ned Lineage 2: Revolution: iOS, Android. Pris: Gratis.

Jeg har aldri helt fått sansen for de store onlinespillene på mobil, og har heller aldri skjønt poenget med de spillene som har en auto-funksjon. Det har kommet mange spill som gjør dette på mobilen, men jeg har aldri hatt det gøy med å se spillet bli spilt for meg, uten å måtte gjøre noe selv.

Men Lineage 2: Revolution har greid å vinne meg over, til tross for at store deler av spillet blir gjort for deg, uten at man trenger å gjøre stort annet enn å se på skjermen (må egentlig ikke gjøre dette heller til tider). Det er noe deilig avslappende med å trykke på auto-knappen, se figuren din løpe avgårde og gjøre et helt standard MMO-oppdrag, og så løpe tilbake uten å måtte røre en eneste finger.

Det som gjør Lineage 2 morsomt er at man kan se progresjonen på figuren så fort, og det tar kort tid før man føler seg uendelig mye sterkere. Det er også morsomme sjefskamper i spillet, og det er veldig vellaget. Animasjonene, spesielt i kampene, er overdådige og kule, og jeg har også opplevd lite tekniske problemer.

Jeg spiller dette når jeg egentlig driver med andre ting, og med minimal innsats har figuren min blitt riktig så kul og sterk. Et massivt onlinespill du kan spille i korte økter, når du egentlig ser på en film eller har fem minutter ledig.

GRID Autosport

Nydelig grafikk.

Sjanger: Racing
System: iOS
Utvikler: Feral Interactive

Last ned GRID Autosport: iOS. Pris: 109 kroner.

La meg bare starte med følgende: Dette er det aller beste bilspillet jeg har spilt på en mobil eller nettbrett. Det er så stort, så vellaget, og med så mange valgmuligheter at det nærmest blåser alle andre alternativer av banen.

Grafikken er flott, kanskje blant det aller beste man får på mobil om dagen. Det kjører også veldig stabilt, i det minste på en iPad Pro. Kontrollene er nydelig tilpasset berøringsskjerm, med masse muligheter til å tilpasse det slik at du bil selv.

Du har også masse muligheter når det kommer til vanskelighetsgrad, og selv på letteste nivå er du ikke garantert en seier i GRID Autosport. Dette er rett og slett en supersolid og god racingopplevelse du kan ta med deg hvor som helst, og et spill jeg anbefaler på det varmeste.

Trenger du flere spillanbefalinger til mobil eller nettbrett?
Sjekk hvilke ti spill vi trakk frem i oktober»

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden