Feature

Ukens nettutgivelser (uke 5)

Med februar kommer spillflommen

Spillflommen har startet igjen. Denne uken har vi massevis av nettdistribuerte utgivelser.

På konsollene har dette vært en rimelig treig uke, men PC-markedet har våknet til liv igjen etter vinterdvalen, og det er massevis av nyheter å velge mellom.

Xbox 360

Chime (Xbox 360).

Ukens XBLA-utgivelse er Chime, et hjernetrimspill som kan minne litt om Lumines og Tetris, men som har sin egen unike stil. Her må du forme kvadratiske blokker og fylle skjermen før tiden går ut, og det hele akkompagneres av låter fra Moby, Paul Hartnoll (Orbital) og flere. Låtene forandres dynamisk av det du gjør på spillarealet. Chime er ventet utgitt til flere plattformer senere, og 60% av kjøpssummen går til veldedige formål.

PSN

Spaceball Revolution (PS3, PSP og Wii).

Dette har vært nok en slapp uke fra Sonys side, men det nye "minis"-spillet Spaceball Revolution ser i det minste spennende ut. Spaceball Revolution har ingen ting med verken filmen eller demogruppen å gjøre, men er et hjernetrim/actionspill der du må kopiere mønstre ved hjelp av en energikanon, samtidig som du får en haug av hindringer slengt mot deg. Spillet har 16 forskjellige nivåer, flott grafikk og musikk og flerspiller ved hjelp av delt skjerm. Tidligere er Spaceball Revolution utgitt på WiiWare.

Ellers har vi fått en ny PlayStation-klassiker, nemlig Final Fantasy VIII. Dette rollespillet har mange tilhengere, og nå kan det sannsynligvis få enda flere. Hele PSN-oppdateringen finner du som vanlig på PlayStation-bloggen.

Wii og DSi

Excitebike World Challenge (Wii).

Endelig har Excitebike: World Challenge dukket opp i Europa. Dette er et motorsykkelspill hvor du kjører på 16 forskjellige hinderløyper i ni spennende miljøer fra hele verden. Presisjon er nødvendig for å få de beste tidene, for med feil hastighet over hoppene tar det ikke lang tid før konkurrentene suser fra deg. Spillet har også flerspiller via Wi-Fi Connection og et innebygd redigeringsverktøy som lar deg lage dine egne baner.

Aha! I Found it! (Wii).

Wii har også fått Aha! I Found It! Hidden Object Game, et spill der du må finne skjulte objekter. I tillegg har Nintendo tatt seg litt sammen, og lansert Final Fight 3 på Virtual Console. Dette er et heftig slåssespill for SNES, og absolutt verd en titt hvis du liker å banke punkere.

DSi har fått ett spill denne uken, nemlig Snakeoid. Dette spillet blander konseptene fra Snake og Arkanoid, og gir deg kontroll over en slange i på den nederste skjermen, som må sprette en ball for å knuse blokker på den øverste skjermen.

PC

Cursed Mountain (Wii og PC).

Det tidligere Wii-eksklusive Cursed Mountain har plutselig dukket opp på GamersGate, uten kunngjøringer eller andre forvarsler. Dette er et grøsserspill som foregår på et mystisk fjell i Himalaya. En eldgammel forbannelse har ført til at sjelene til de som har dødd på fjellet ikke kan bevege seg videre, og har i stedet havnet i en slags skyggeverden. Vi spiller en fjellklatrer på jakt etter broren sin, og underveis får han grusomme visjoner, og møter demoner og spøkelser.

Max & The Magic Marker (Wii og PC).

Et annet Wii-spill som har blitt lansert på GamersGate uten forvarsel er Max and the Magic Marker. Dette er et plattformspill med en spennende vri. Du kan nemlig tegne nye plattformer og andre ting direkte på spillmiljøet, som spillfiguren din kan bruke for å komme dit han skal, eller kvitte seg med fiender. Tingene du tegner blir automatisk til virkelige objekter i spillverdenen, som kan manipuleres gjennom spillets fysikkmotor. I løpet av dagen blir spillet forresten tilgjengelig direkte fra utviklerne.

Mortal Online (PC).

MMO-spillet Mortal Online ser spennende ut, og nå er det lansert i åpen beta. Her forsøker utviklerne å lage en slags åndelig oppfølger til Ultima Online, med fokus på spiller-mot-spiller-kamp og stor frihet til å gjøre hva du vil i en åpen verden. I tillegg kan spillet skilte med spennende kamp i sanntid.

Season of Mystery (PC).

Square Enix har lang erfaring med å lage historiedrevne spill, og nå bruker de denne i en ny sjanger. I Season of Mystery: The Cherry Blossom Murders må du finne skjulte objekter, løse mystiske nøtter og utforske over 20 håndmalte bakgrunner mens du lytter til japansk musikk. Mannen din er død, politiet er ingen hjelp, og du er den eneste som kan stanse morderen. Vi tar også med et annet "skjult objekt"-spill, nemlig Sarah Maribu and the Lost World, hvor handlingen foregår i et land der det fortsatt finnes dinosaurer.

Dog Town (PC).

Liker du dyr? I så fall er dette en god uke for deg, med tre spill som alle handler om å ta vare på ulike pelskledde vesener. I National Geographic: Dog Town (også på GG) må du rehabilitere hunder som har hatt en lei fortid, og som ikke kan adopteres bort. Gjennom en rekke minispill må du være både dyrlege og hundepsykolog.

Secret of the Magic Crystals (PC).

Så har vi Secret of the Magic Crystals, som nok har en veldig spesifikk målgruppe. Her driver du nemlig avl av enhjørninger, pegasuser og andre fabel-hester. Hestene kan trenes opp, delta i ulike mesterskap og oppdrag, bruke over 30 magiske typer hestesko og mye mer.

Ukens siste "dyrespill" er Habitat Rescue: Lion's Pride, hvor du må ta vare på løver som har mistet leveområdene sine. Spillet har simulatoraspekter og pen 3D-grafikk.

Architect: Episode One (PC).

Neste spill på PC-listen er Architect: Episode One (også i salg hos Reflexive). Dette ser ut som et bybyggerspill, men er egentlig et rent hjernetrimspill, hvor målet er å plassere bygninger på riktig sted. Her må du bygge bærekraftige småbyer i en fremtid der byene har blitt ubeboelige (omtrent som i nåtiden, med andre ord).

Eliptic Twist (PC og Mac).

Så har vi noe helt annet, nemlig Eliptic Twist (også tilgjengelig på GamersGate, som også har en Mac-utgave). Dette er et fargerikt arenaskytespill der du styrer kanontårn som kan bevege seg langs kanten på arenaen, og må sprenge bort alt som befinner seg inni. Spillet skal by på rikelig med action.

Alt Shift (PC).

Fra fargerik action går vi til (nesten) sort/hvitt-hjernetrim, med Alt Shift. Dette spillet er basert på Shift-serien med flash-spill, og her er målet å komme seg gjennom intrikate miljøer fulle av feller. For å klare dette må du snu og vende på verden rundt deg. Spillet er blant annet tilgjengelig hos Retro64 og Reflexive. Mens vi snakker om hjernetrimspill kan vi nevne L!ght Deluxe, som ble lansert for en stund siden. Her må du bruke speil for å dirigere lysstråler rundt på spillbrettet.

Legend of Vraz (PC).

Dermed hopper vi over til et plattformspill fra India. The Legend of Vraz (ute på GamersGate) gir deg rollen som prinsen Vraz, som må redde prinsesse Avi fra en ond og elskovssyk leder. Du må kjempe deg gjennom femten fargerike 2D-miljøer, overvinne varierte fiender og komme forbi farlige hindringer. Vi loves også håndtegnet grafikk og vakker musikk.

The Flower Shop (PC).

Vi tar også med The Flower Shop, en blanding av datingsimulator og bondegårdspill, hvor du spiller en ung fyr som har blitt sendt til å jobbe på onkelens gård. Her er det mange muligheter for romanse, men du har også en jobb å gjøre.

Til slutt kan vi nevne Mahjong 4 (som er akkurat det du tror det er), Bad Rats: The Rats' Revenge (fæl hjernetrimmer der rotter tar blodig hevn på katter, som nå er ute på GamersGate) og Tales of Bingwood: Episode 1 (pek-og-klikk-eventyr i retrostil, nå også på Impulse). Og la oss ikke glemme at det gamle actionrollespillet Vampire: The Masquerade - Redemption nå er ute på Good Old Games.

Gratisutgivelser

Dungeon Defence (PC).

Dungeon Defense er en blanding av actionrollespill og "tower defense"-spill, som er laget med Unreal Development Kit. Her må du overvinne hundrevis av monstre som angriper grotten din. Spillet ble utviklet på svært kort tid, og du kan følge utviklernes blogg for å se hvordan det gikk til.

Which (PC).

Which er et kort, eksperimentelt grøssereventyr der du må forsøke å finne veien ut av et lite hus. Spillet har to ulike avslutninger, så det er verd å spille om igjen når du har fullført det én gang.

Så, litt retromoro i westernspillet GunFu Deadlands, som også kommer med et kartredigeringsverktøy, og plattform/hjernetrimspillet Press Tilda. Test også Desktop Heroes, et "roguelike"-rollespill hvor hvert spill skal vare i cirka ti minutter. Mer kjapp moro finner du i Super Space Rogues, et romskipspill der du må reise gjennom to solsystemer for å tjene nok penger til å betale tilbake en mafiaboss.

Til slutt, litt flash-moro i form av hjernetrimmeren Boxplode. Sjekk forrige ukes artikkel for flere spill.

Siste fra forsiden